Nou centru de recuperare pentru handicapul sever

Copiii cu handicap sever din Iasi (care au fost institutionalizati intr-o sectie exterioara a unui Centru de Plasament) au un nou adapost - Centrul de Recuperare Galata. In urma Conventiei de

Copiii cu handicap sever din Iasi (care au fost institutionalizati intr-o sectie exterioara a unui Centru de Plasament) au un nou adapost - Centrul de Recuperare Galata. In urma Conventiei de colaborare incheiata intre Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Iasi si Fundatia Sera Romania, aceasta din urma a investit in construirea si amenajarea noului centru aproximativ 300.000 de euro. Centrul Galata, care poate adaposti 57 de copii cu varste cuprinse intre sapte si 18 ani, este structurat pe module formate din camere de zi, dormitoare si sali de recuperare. Pentru toti acesti copii cu handicap sever, o echipa de specialisti (medic, neuropsihiatru, psiholog, logoped, fiziokinetoterapeuti, asistenti sociali etc.) a elaborat programe individuale de recuperare, in baza evaluarilor si a potentialului fiecaruia. De serviciile de recuperare ale Centrului Galata beneficiaza si copii cu handicap sever aflati in familia naturala.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările