Metodă nouă de diagnosticare a cancerului hepatic

Metodă nouă de
diagnosticare a cancerului hepatic

Cercetătorii caută noi căi de a depista cancerul în faze incipiente

Oamenii de ştiinţă chinezi au identificat noi biomarkeri ai cancerului hepatic cu ajutorul cărora au dezvoltat o metodă eficientă de diagnosticare a acestei boli, potrivit Xinhua.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cancerul de ficat este una dintre cele mai des întâlnite maladii pe plan mondial şi cele mai multe dintre cazuri se află deja în stadii avansate atunci când sunt diagnosticate.
Din acest motiv, identificarea timpurie a cancerului hepatic este deosebit de importantă pentru salvarea sau prelungirea vieţilor pacienţilor.
O diagnosticare rapidă poate fi realizată prin observarea alterării procesului de metilare a ADN-ului din sânge, au precizat cercetătorii de la Institutul de Nutriţie şi Sănătate din Shanghai şi de la Academia Chineză de Ştiinţe, citaţi de agerpres.ro.

Model de predicţie computerizată  

Ei au analizat în mod sistematic caracteristicile procesului de metilare a ADN-ului pentru 375 de mostre prelevate de la pacienţi cu cancer hepatic, 50 de mostre prelevate de la pacienţi cu ficat sănătos şi pentru 3.780 de mostre prelevate de la pacienţi cu alte tipuri de cancer.
Cercetătorii chinezi au selectat biomarkerii potenţiali ai cancerului hepatic şi au alcătuit apoi un model de predicţie computerizată. Rezultatele au arătat că acest model a avut o rată de 92% în ceea ce priveşte detectarea cu succes a cancerului de ficat.
Studiul cercetătorilor chinezi oferă astfel o nouă soluţie pentru diagnosticarea timpurie a cazurilor de cancer hepatic. Studii suplimentare, bazate pe rezultatele acestei cercetări, au fost deja iniţiate, au precizat experţii chinezi.
Noua cercetare a fost publicată în revista Genome Medicine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările