Medic român stabilit în Germania: „Aş fi de acord cu vaccinarea obligatorie. E o situaţie de urgenţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Crivac este un apreciat medic neurolog FOTO: arhiva personală
George Crivac este un apreciat medic neurolog FOTO: arhiva personală

Germania se confruntă, în ultimele săptămâni, cu o explozie a cazurilor de COVID-19. În acest context, politicienii germani discută dacă să introducă obligativitatea vaccinării pentru populaţie, având în vedere creşterea numărului de infectări şi ratele scăzute de vaccinare.

George Crivac, un medic român stabilit în Germania, a vorbit, pentru „Adevărul”, despre creşterea cazurilor de îmbolnăviri şi despre potenţiala obligativitate a vaccinării.

„Aş fi de acord cu vaccinarea obligatorie a populaţiei. Avem o situaţie de urgenţă. În total, au fost peste 250 de milioane de persoane infectate în numai doi ani. Virusul face mutaţii care sunt mai contagioase şi mai periculoase pentru sănătatea noastră şi pentru sănătatea publică în general”, a declarat medicul George Crivac pentru „Adevărul”.

„Eficacitatea vaccinului se vede în numărul de morţi”

Întrebat care ar fi, în opinia sa, principala cauză a creşterii masive a numărului de persoane infectate cu SARS-CoV-2 în Germania, acesta a răspuns: „Deşi procentajul de vaccinaţi este destul de mare în Germania, cred că această creştere exponenţială a numărului de cazuri se datorează faptului că avem varianta Delta a virusului SARS-CoV-2, variantă ce este mult mai infecţioasă decât variantele iniţiale. Eficacitatea vaccinului se vede însă în numărul de morţi şi numărul de persoane internate zilnic la Terapie Intensivă. În Germania, au fost 60 de morţi la fiecare 50.000 de cazuri, iar în România la câteva mii de cazuri au fost 200 de morţi. Aici se vede diferenţa”, mai spune doctorul George Crivac.

În Germania au intrat în vigoare, de miercuri, 24 noiembrie, măsurile antiepidemice adoptate de către Parlamentul Federal (Bundestag) într-o tentativă de a reduce creşterea dramatică a cazurilor de COVID-19, una dintre măsuri fiind aceea că certificatul verde a devenit obligatoriu atât la locul de muncă, cât şi pentru folosirea mijloacelor de transport în comun. Călătorii care nu vor avea asupra lor certificate verzi vor fi daţi jos din mijloacele de transport şi sancţionaţi. Armata germană se pregăteşte să impună în următoarele săptămâni vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 a militarilor.

Germania, cu o populaţie de aproximativ 83 milioane de locuitori, a înregistrat în ultima perioadă foarte multe cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2, ajungând miercuri, 24 noiembrie, la 79.054 cazuri, în timp ce rata sa de vaccinare, de 68%, este printre cele mai scăzute din Europa de Vest. De la începutul pandemiei, în Germania au fost înregistrate peste 5,5 milioane de cazuri de COVID-19, iar numărul morţilor a depăşit 100.000 în această săptămână.

Cine este George Crivac

Absolvent al Colegiului Naţional „Zinca Golescu” din Piteşti şi al UMF „Carol Davila“ (promoţia 2003), doctorul George Crivac profesează din 2011 în Germania. A lucrat la Spitalul Judeţean Argeş, la Spitalul Municipal Bucureşti, la Spitalul “Elias” şi la Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia”.

Doctorul George Crivac a avut şi propriul cabinet de medicină de familie, iar o vreme a fost şi consilier în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor. De mai mulţi ani trăieşte în Rottweil, un orăşel din sudul Germaniei, aflat la 60 de kilometri de graniţa cu Elvetia, şi profesează ca medic neurolog la Vinzenz von Paul-Hospital.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Neurolog român stabilit în Germania: „România a rămas plină de gunoaie, cele mai multe cu două picioare“

Medic român din Germania, despre proteste: „Să nu-mi spună mie cineva că în România se întâmplă lucruri bune”


 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite