Mărul, adjuvant în caz de colită ulceroasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Merele conţin polifenoli, antioxidanţi care inhibă activitatea celulelor implicate în distrugerea intestinului gros
Merele conţin polifenoli, antioxidanţi care inhibă activitatea celulelor implicate în distrugerea intestinului gros

Persoanele diagnosticate cu colită ulceroasă pot controla boala mai uşor dacă, în paralel cu tratamentul medicamentos, consumă un măr, potrivit oamenilor de ştiinţă americani de la Universitatea din Montana.

În coaja mărului se găsesc polifenoli, antioxidanţi cu efect antiinflamator care au capacitatea de a suprima activitatea celulelor limfocitare de tip T specifice sistemului imunitar. Colita ulceroasă este o inflamaţie cronică a intestinului gros şi este cauzată de o anomalie a sistemului imunitar ce se manifestă printr-o activitate exagerată a celulelor limfocitare T (deşi au rolul de a lupta cu agenţii patogeni, acestea atacă intestinul gros). Experimentul a fost realizat pe cobai cărora li s-a indus colita ulceroasă. Ulterior, o parte dintre cobai au primit un medicament clasic pentru această boală, iar restul polifenoli.

La finalul tratamentului, cobaii din al doilea grup mai prezentau foarte puţine celule imunitare T în colon. Cercetătorii continuă studiile pentru a vedea în ce mod polifenolii pot fi incluşi în medicamentele pentru tratarea colitei ulceroase.

Citiţi şi:
Alimentele bogate în antioxidanţi previn accidentul vascular cerebral

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite