Mărirea de penis nu funcţionează. Avertismentele experţilor

Mărirea de penis
nu funcţionează. Avertismentele experţilor

De cele mai multe ori, operaţia de mărire a penisului nu duce la niciun rezultat semnificativ

Persoanele care se gândesc să recurgă la operaţii de mărire de penis ar trebui să se mai gândească o dată. Procedura este una cu riscuri mari de complicaţii şi „nu ar trebui să se realizeze aproape niciodată“, sunt de părere specialiştii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procedurile de mărire a penisurilor nu funcţionează, sunt „ineficiente şi riscante“ şi-i lasă pe pacienţi cu răni atât la nivel fizic, cât şi psihic, arată studii în domeniu, iar un expert în sănătate citat de theguardian.com. avertizează că acest tip de operaţii ar trebui să nu fie făcute aproape niciodată. Potrivit acestuia, bărbaţii în cauză sunt victimele unor „şarlatani“.

Există dovezi „limitate“ că gama de proceduri căruia i se supun bărbaţii care-şi doresc penisuri mai lungi generează efectiv acest rezultat, potrivit unei analize realizate de experţi britanici.

Tratamentele implică un risc ridicat de complicaţii, inclusiv amorţeală permanentă, pe lângă faptul că cei mai mulţi bărbaţi se arată nesatisfăcuţi de rezultatele ulterioare. Autorii studiului susţin că rezultatele generale ale tratamentului au fost slabe, cu rate scăzute de satisfacţie şi risc major de complicaţii, inclusiv deformarea penisului, scurtarea şi disfuncţia erectilă.

„Bărbatul se alege cu penisul desfigurat“

Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul „Sexual Medicine Reviews“ de dr. Gordon Muir, urolog la King’s College din Londra şi cercetător la Institutul de Psihiatrie, Psihologie şi Neuroştinţe de la King's College.

„Aceste proceduri ar trebui să nu fie făcute aproape niciodată“ a spus Muir. „Pot costa până la 30.000 de lire sterline sau chiar 40.000 de lire sterline, şi, adesea, bărbatul se alege cu penisul desfigurat şi nu există rate de satisfacţie mai mari de 20% cu aceste proceduri“.

Cercetătorii au analizat 17 studii anterioareşi au evaluat 21 de tipuri de proceduri, chirurgicale şi nonchirurgicale, efectuate pe 1.192 de bărbaţi din Marea Britanie şi din străinătate. Două proceduri dintre cele mai comune sunt injecţiile dermale în penis şi operaţia numită incizia ligamentului suspensor, în care chirurgul efectuează o tăietură deasupra penisului şi împarte ligamentul care-l ancorează.

„Majoritatea bărbaţilor care-şi doresc penisuri mai mari au penisuri complet normale, de lungime medie, doar că ei cred că lungimea este inadecvată“, a explicat Muir.

Cele mai multe proceduri de acest tip se fac în centre private de sănătate. În reţeaua publică ele se fac doar din raţiuni clinice şi nu cosmetice, precum repararea unui defect rezultat în urma unei traume.

Muit a incriminat „grămada de şarlatani“ care trăieşte de pe urma acestor bărbaţi vulnerabili, oferindu-le proceduri care nu au, de obicei, nicio valoare.

Operaţiile de lungire a penisului implică, de obicei, o muncă la fel de simplă precum repararea unei hernii pentru care NHS plăteşte în sistemul public circa 3.000 de lire sterline, în timp ce unele clinici private le cer bărbaţilor să plătească 40.000 de lire pentru o astfel de procedură, a mai spus Muir.
Un număr necunoscut de bărbaţi care caută un astfel de tratament suferă de tulburare dismorfică corporală sau de tulburare de disfuncţie a penisului, ambele afecţiuni psihice implicând o nemulţumire obsesivă faţă de felul în care arată.

Muir a mai spus că doar bărbaţii cărora li s-a spus despre problemele tehnice care ar putea apărea, cărora li s-a spus adevărul despre riscuri şi care au trecut printr-o evaluare psihologică ar trebui să ia în considerare o astfel de operaţie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: