Margarina reduce colesterolul
0Datele statistice privind bolile cardiovasculare nu sunt foarte incurajatoare. Astfel, ateroscleroza (ATS), una dintre cele mai frecvente boli de acest gen, are o frecventa extrem de mare la noi in
Datele statistice privind bolile cardiovasculare nu sunt foarte incurajatoare. Astfel, ateroscleroza (ATS), una dintre cele mai frecvente boli de acest gen, are o frecventa extrem de mare la noi in tara. Potrivit ultimelor date ale Comisiei de Cardiologie a Ministerului Sanatatii si Familiei, 15,07 la suta din barbatii de peste 15 ani si 16,08 la suta din femei sufera de boli cardiovasculare. Ca urmare, Fundatia Pentru o Alimentatie Sanatoasa recomanda margarinele drept alimente cu avantaje legate de prevenirea si combaterea ATS si a obezitatii. In ceea ce priveste obezitatea, tratamentul presupune restrictia calorica, dar dieta nu trebuie sa produca un dezechilibru nutritiv. Cercetarile arata ca, dintre grasimi, margarina reprezinta o alegere demna de luat in considerare intr-o dieta sanatoasa, recomandare confirmata, de altfel, si de American Heart Association. Specialistii recomanda margarinele "usoare" care, la fel ca si alte astfel de alimente cu grasimi in cantitate scazuta (lapte, iaurt, branza slaba etc), au si putine calorii. Din punct de vedere caloric, 100 de grame de margarina cu 35 la suta grasime furnizeaza 308 kcal. Aceste grasimi sunt vegetale si nu contin colesterol.