Maratonistul care aleargă 250 de kilometri pentru inima copiilor

Maratonistul care aleargă 250 de kilometri pentru
inima copiilor

Paul Dicu, la Marathon des Sables, în 2013

Paul Dicu participă la una dintre cele mai grele şi mai spectaculoase curse de anduranţă din lume – Marathon des Sables, din Sahara. Scopul: strângerea de fonduri pentru copiii bolnavi de inimă din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

250 de kilometri în şase zile – atât durează Marathon des Sables, din Sahara, care are loc între 6 şi 12 aprilie şi la care participă alergătorul român Paul Dicu. Nu este prima oară când Paul Dicu participă la această cursă spectaculoasă, ci a patra oară la rând şi a treia împreună cu Asociaţia Inima Copiilor.

Între competiţiile de ultramaraton (deloc puţine în lume), Marathon des Sables şi-a câştigat renumele pentru condiţiile drastice impuse participanţilor: pe toată durata concursului, alergătorii poartă în spate rucsacul cu tot ce le este necesar – kitul de supravieţuire, hainele şi mâncarea pentru toată săptămâna – cam 11 kilograme. Organizatorii oferă doar apă, adăpost în corturi berbere (sacul de dormit şi salteaua izopren sunt duse de concurent, totuşi) şi, la nevoie, asistenţă medicală.

Distanţa totală a cursei variază de la an la an (programul şi traseul fiecărei etape sunt secrete până în dimineaţa respectivă), dar în total este vorba despre aproximativ 250 de kilometri, împărţiţi în şase etape, cu lungimi de la 15 la 40 de kilometri. Iar cea mai lunga etapă are chiar peste 80 de kilometri.

Scopul este unul caritabil. Paul Dicu aleargă pentru a ajuta Asociaţia Inima Copiilor să strângă bani pentru copiii bolnavi de inimă. „E nevoie de noi în continuare la Spitalul „Marie Curie“ din Capitală. Vrem să organizăm misiuni medicale mai dese, vrem să putem trimite mai mulţi medici şi asistente la specializare, vrem ca la „Marie Curie“ să nu lipsească nimic, nici materiale, nici instrumentar, nici medicamentele necesare pentru micii pacienţi“, a explicat Alexandru Popa, preşedintele Asociaţiei Inima Copiilor.

Cum putem ajuta Inima Copiilor?

1. În aprilie, un SMS trimis la 8861 înseamnă o donaţie de 2 Euro (8861 e un număr valabil în reţelele Cosmote, Orange şi Vodafone. Nu se percepe TVA).

2. Donaţii… în kilometri! Între 6 şi 12 aprilie 2014, putem, cu toţii, să alergăm „în pas cu Paul“. Oricine poate fi alături de el alergând atât cât vrea sau poate oriunde îi face plăcere: în parc, pe stradă, pe bandă. După alergare, poate trimite un email mail la paul@inpascupaul.ro cu „dovada“ (numele, vârsta, distanţa cu care contribuie şi locul în care a alergat, fotografii, screenshot-uri cu traseul).

Fiecare pas făcut „în pas cu Paul“ e un ajutor pentru copiii de la „Marie Curie“: ING Asigurări de Viaţă va răsplăti fiecare kilometru adunat astfel cu o donaţie de 2 euro către Inima Copiilor. În total, compania pune la bătaie 20.000 de euro: anul trecut această sumă a fost „câştigată“ în 5 zile.

3. Donaţii online pe site-ul www.inimacopiilor.ro

4. Formularele de 2%: http:// www.inimacopiilor.ro/ajuta/doiLaSuta.php/

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările