Mai multe şanse la viaţă pentru copiii prematuri

În România, se nasc anual peste 20.000 de copii prematuri şi/sau cu greutate mică la naştere. Prematuritatea şi complicaţiile implicite reprezintă una dintre principalele cauze de mortalitate la nou-născuţii din ţara noastră, mai mult de jumătate din decesele înregistrate la această categorie având această cauză.

Ştiri pe aceeaşi temă

Complicaţia cea mai frecventă şi cu urmări severe asupra condiţiei prematurilor este sindromul de detresă respiratorie. În aceste condiţii, singura soluţie este compensarea capacităţii respiratorii prin folosirea unor sisteme de ventilaţie artificială. Sistemele de ventilaţie de înaltă frecvenţă asigură supravieţuirea copiilor prematuri şi reduce apariţia handicapurilor psiho-motorii asociate prematurităţii.

Ediţia din acest an a campaniei „Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri" susţinută de compania Procter&Gamble îşi propune echiparea a 11 maternităţi cu 14 sisteme de ventilaţie cu frecvenţă înaltă oscilatorie.
În program sunt incluse maternităţi din Bucureşti (Cantacuzino, Giuleşti, Municipal, Polizu), Cluj-Napoca (Clinicile de Obstetrică şi Ginecologie 1 şi 2), Iaşi, Oradea, Sibiu, Timişoara şi Târgu-Mureş, unde sunt îngrijiţi anual peste 4.000 de copii născuţi prematur.

Campania se va desfăşura în perioada 1 septembrie - 30 noiembrie, toate produsele Procter&Gamble participante la campanie fiind marcate corespunzător.

Mai multe informaţii despre prematuritate, modalităţile de prevenire, dar şi sfaturi de îngrijire a prematurilor puteţi găsi pe site-ul www. sansalaviata.ro. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările