Articol publicitar

„Mă simţeam foarte rău. Am crezut că sunt doar constipată“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În decembrie 2017, pentru Ana (31 ani) au apărut probleme gastrointestinale. La început, tânăra a crezut că este doar constipată şi a tratat simptomele în consecinţă. Cu toate acestea, câteva luni mai târziu, în februarie, a continuat să se simtă foarte rău, ba mai mult, a început să aibă dureri extraordinare inclusiv în partea dreaptă a pelvisului.

„Medicii au presupus că ar putea fi vorba despre o obstrucţie intestinală, însă, după numeroase tratamente spitaliceşti şi o serie de examinări, am aflat că am cancer de col uterin avansat, în stadiul 4. Acest lucru mi-a schimbat viaţa pentru totdeauna” – îşi aminteşte tânăra momentul.

Până atunci, Ana a muncit cu normă întreagă şi s-a ocupat de familia ei formată din fiu, logodnic şi fiica acestuia. În următoarele trei luni a intrat însă într-o depresie severă. Nu a mai ieşit din casă, nu a mai vorbit cu nimeni şi nici măcar nu a mai mâncat.

„Îmi jeleam viaţa şi mi s-a zguduit credinţa în Dumnezeu. Am fost atât de supărată. Cel mai greu mi-a fost să spun familiei. Deoarece cancerul afectează foarte puternic nu numai bolnavul, ci şi pe cei din jurul lui. Oricui i-am povestit, nu putea să se mai uite la mine decât cu durere în ochi. A fost teribil şi încă mai este şi azi.”

În urma iradierii interstiţiale, a chimioterapiei, a medicamentelor şi a radioterapiei Ana şi-a pierdut părul, a slăbit şi a rămas în continuare închisă în sine.

„Cel mai greu mi-a fost să mă uit la copii. Îmi făceam griji pentru ei, în timp ce eram îngrozită de necunoscut, întrebându-mă ce mă aşteaptă. Apoi mi-am dat seama că trebuie să accept realitatea şi să mă împac cumva cu acest diagnostic. Tatăl meu s-a mutat la noi ca să mă ajute şi am început să merg la consultaţii.”

În iulie 2018, deşi starea Anei a început să se amelioreze, se temea în continuare că se va întoarce cancerul. În octombrie 2018, temerile ei au fost confirmate. „Cancerul m-a învăţat să-mi trăiesc fiecare zi ca şi cum ar fi ultima. Ziua de mâine nu este garantată pentru cei care suferă de cancer, dar nici pentru cei care trăiesc fără cancer.”

Ana încearcă să le ajute pe celelalte femei, relatându-le povestea ei şi atrăgându-le atenţia asupra pericolulului cancerului de col uterin. „Nimeni să nu ezite şi să nu caute scuze! Un examen citologic sau un test HPV de cinci minute este o soluţie mult mai bună decât să aştepţi până când este prea târziu.”

Screening-ul oncologic (testul citologic) poate să dea rezultate fals negative în chiar până la 30% a stărilor canceroase. Proporţia rezultatelor fals negative poate atinge chiar 50% în cazul stărilor precanceroase care ar necesita intervenţie chirurgicală.

Neumann Labs a elaborat o metodă nouă, revoluţionară de prevenire a cancerului de col uterin. Primul pas este prelevarea la domiciliu a unei probe pentru efectuarea testului HPV. Conform studiilor clinice efectuate Easy HPV Test poate depista 98,5% a stărilor precanceroase severe şi a cancerelor.

Proba se poate preleva la domiciliu, în condiţii de siguranţă, repede şi comod.

Imagine indisponibilă
Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite