Articol publicitar

Leucemia: de la simptome la tratament

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leucemia reprezintă cancerul celulelor sângelui sau al măduvei osoase, ce apare din cauza dezvoltării anormale a celulelor albe din sânge.

Specialiştii de la Centrul Medical Anadolu spun că nu se cunosc cauzele apariţiei acestei afecţiuni, motiv pentru care aceasta nu poate fi prevenită.

Care sunt simptomele leucemiei?

În funcţie de stadiul în care se află  afecţiunea, leucemia poate fi acută sau cronică. În cazul leucemiei cronice, afecţiunea se află în stadii incipiente şi este posibil să nu apară niciun simptom. În cazul leucemiei acute, organismul pacientului nu mai poate produce celule albe sănătoase, iar printre cele mai des întâlnite simptome sunt:

  • Inflamarea nodulilor limfatici;
  • Apariţia unor infecţii recurente;
  • Febră;
  • Discomfort abdominal - cauzat de inflamarea unor organe interne, precum ficatul;
  • Dureri de oase şi articulatii.

Prof. Dr. Necdet Üskent, specialist în medicina interna şi hematologie în Centrul Oncologic al Centrului Medical Anadolu  spune că diagnosticul de leucemie se pune după un test de sânge de rutină şi după realizarea unui istoric medical propice. La Centrul Medical Anadolu, aceste teste sunt completate ulterior de o serie de alte analize, precum:

-Examen fizic;

-Analize de sange complete;

-Biopsia şi aspirarea maduvei osoase.

Care  sunt opţiunile de tratament în cazul  leucemiei? 

 Tratamentul leucemiei depinde în principal de vârsta pacientului, de stadiul şi de localizarea afecţiunii. În acest ultim aspect, medicii urmăresc dacă afecţiunea este prezentă sau nu în lichidul cerebrospinal. 

În  Centrul Oncologic al Centrului Medical Anadolu,  specialiştii Anadolu mizează pe terapia targetată în care tratamentul este personalizat pentru fiecare pacient. Scopul terapiei targetate este de a opri dezvoltarea celulelor anormale şi a proteinei care duce la producerea celulelor canceroase. 

 Terapia biologică are ca scop creşterea mecanismului de apărare a organismului, aspect ce poate complete cu success şedinţele de chimioterapie.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite