Lentilele de contact, purtate la înot, pot duce la orbire

Lentilele de contact, purtate la înot, pot duce la orbire

Lentile de contact

O tânără din Marea Britanie şi-a pierdut vederea la un ochi după ce a purtat lentile de contact în piscină.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Mi s-a iritat ochiul şi, la scurt timp după asta, a început să mă doară îngrozitor", spune fata, pentru dailymail.co.uk.

Medicii avertizează că cei care poartă fercvent lentile de contact se supun unor riscuri pe care nici nu şi le imaginează.

În cazul tinerei britanice, cauza infecţiei este o bacterie care se găseşte în sol, apă potabilă şi apă de mare. Bacteria ajunge între ochi şi lentilă, iar apoi pătrunde în globul ocular. Ea provoacă, astfel,  o boală gravă care duce până la orbire.

Microorganismul distruge corneea şi determină pierderea completă a vederii în doar câteva săptămâni.

"Boala este chinuitoare: bacteria atacă nervii corneei şi tratamentul în sine este foarte dureros. Poate însemna un an în care pacientul trebuie să aplice picături toxice care provoacă durere extrem de puternică", spune medicu Parwez Hossain, de la un spital din Southampton.

Boala provocată de această bacterie poate fi uşor confundată cu conjunctivita.

"Este foarte important ca pacienţii să meargă la doctor dacă nu le trece iritaţia în două-trei zile, căci, în scurt timp, corneea poate fi perforată", adaugă Hossain.

Oftalmologii le recomandă celor cu probleme de vedere să poarte ochelari speciali pentru apă, când merg la piscină sau la mare, sau să renunţe complet la ochelari şi să reducă timpul petrecut la înot.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările