Legătura dintre frumuseţe şi sănătate: sunt persoanele frumoase mai sănătoase?

Legătura dintre frumuseţe şi sănătate: sunt persoanele frumoase mai sănătoase?

Persoanele cu un aspect fizic atrăgător se simt şi sunt mai sănătoase FOTO Shutterstock

Cu cât sunt mai atrăgători oamenii, cu atât sunt mai puţin predispuşi la o gamă variată de probleme de sănătate, de la nivelul ridicat de colesterol până la depresie, relevă un nou studiu american.

Ştiri pe aceeaşi temă

Persoanele cu un aspect fizic agreabil se simt mult mai sănătoase şi sunt diagnosticate cu mult mai puţine boli de-a lungul vieţii, relatează publicaţia britanică Daily Mail. 

Cercetătorii de la Universitatea din Chinchinati au făcut această descoperire extraordinară, urmărind 15.000 de bărbaţi şi femei cu vârstele cuprinse între 24-35 de ani.

Este cel mai important studiu de până acum care stabileşte o legătură clară între frumuseţe şi sănătate şi primul care a descoperit bolile asociate cu un anumit nivel de frumuseţe.

“Notarea” frumuseţii subiecţilor a fost făcută după efectuarea unui interviu de 90 de minute, în care aceştia au fost întrebaţi despre bolile sau simptomele pe care le-au avut în trecut, după carea au fost încadraţi în una din cele cinci categroii: foarte neatrăgator, neatrăgător, comun, atrăgător şi foarte atrăgător. Astfel, s-a constat că riscul de îmbolnăvire scădea în funcţie de cât de atrăgătoare era considerată persoana în cauză.

În cazul bărbaţilor, cei notaţi ca fiind foarte atrăgători aveau cu 20% mai puţine riscuri de  suferi de hipertensiune, cu 13% mai puţine riscuri de a avea probleme cu colesterolul şi cu 15% mai puţine riscuri de fi diagnosticaţi cu depresie.

În caul femeilor foarte atrăgătoare, riscurile de avea probleme cu tensiunea scădeau cu  21%,  riscurile de a fi diagnosticate cu depresie se reduceau cu 17%,  iar cele de a face diabet se diminuau cu 22%.

Studiul publicat în jurnalul Evoluţiei şi Comportamentului Uman susţine că frumuseţea fizică este un indiciu al genelor bune şi al sănătăţii, precum şi al faptului că persoanele atrăgătoare vor avea copii mai sănătoşi. 

A consemnat Angie Voicu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările