Lactatele acide previn cancerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsele lactate acide sunt alimente obtinute prin fermentarea laptelui cu bacterii lactice selectionate. Din acest tip de alimente fac parte iaurtul, laptele batut, smantana fermentata sau branza

Produsele lactate acide sunt alimente obtinute prin fermentarea laptelui cu bacterii lactice selectionate. Din acest tip de alimente fac parte iaurtul, laptele batut, smantana fermentata sau branza proaspata de vaci. Prof. dr. Rodica Segal, de la Fundatia Pentru Alimentatie Sanatoasa (FPAS), ne-a expus cateva din efectele biologice ale produselor lactate acide. "Aceste alimente au efect antimicrobian si impiedica dezvoltarea a numeroase bacterii patogene in tubul digestiv datorita puterii lor acidifiante, productiei de antibiotice si de compusi care inhiba cresterea patogenilor. Un numar mare de studii a demonstrat rolul acestor alimente probiotice in stimularea sistemului imunitar si de aparare a organismului. De asemenea, exista date care demonstreaza ca un consum de produse lactate fermentate care contin bacterii vii scade nivelul colesterolului si previne tulburarile cardiovasculare asociate. Probioticele au si efecte anticancerigene in tract gastro-intestinal, prin stimularea raspunsului imunitar si printr-o diminuare a substantelor cancerigene produse de flora existenta in colon", ne-a spus prof. dr. Segal. Pe langa aceste efecte benefice, produsele lactate acide amplifica sinteza de vitamine, regleaza tranzitul intestinal si reinnoiesc mucoasa digestiva imbunatatind absortia intestinala. Datorita efectelor benefice ale acestor produse asupra sanatatii ar trebui ca lactatele sa fie prezente frecvent in alimentatia noastra, a concluzionat d-na dr. Segal.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite