La ce pericole te expune lucrul la calculator

La ce pericole te expune lucrul la calculator

Poziţia incorectă menţinută pe tot parcursul zilei favorizează apariţia contracturilor musculare ce adesea provoacă dureri de spate.

Statul foarte mult la calculator poate avea efecte negative asupra sănătăţii coloanei tale vertebrale, în special asupra zonei cervicale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din păcate statul în faţa calculatorului mai mult de 30 de minute poate avea repercusiuni asupra spatelui tău.
Astfel că, numărul cazurilor de hernie de disc cervicală sunt în creştere, tot mai multe persoane acuzând dureri atât la nivel cervical cât şi lombar.
 
Atunci când stai la birou, nu te mai concentrezi asupra poziţiei coloanei vertebrale şi ai tendinţa să adopţi poziţii vicioase precum aplecatul foarte mult spre calculator ce atrage o curbură anormală a coloanei şi favorizează totodată şi apariţia problemelor la nivel ocular. Lipsa mişcării la cel puţin 30 de minute de stat pe scaun este un alt factor ce contribuie la tasarea vertebrelor.

Nu orice durere cervicală înseamnă prezenţa unei hernii

Medicul chirurg turc Cenk Ermol, specialist în neurochirurgie al Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia, afirmă faptul că durerile cervicale apar mai ales la persoanele cu un volum mare de muncă mai ales în faţa calculatorului, însă totodată afirmă şi faptul că nu orice durere la nivel cervical este cauzată de hernierea unui disc din zona respectivă.

În principiu, durerile cervicale apar în urma unor cauze mecanice sau a unor afecţiuni ale coloanei vertebrale. Poziţia incorectă menţinută pe tot parcursul zilei favorizează apariţia contracturilor musculare ce adesea provoacă dureri de spate în zona în care musculatura devine tensionată.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte probleme îţi poate crea lucrul prelungit la computer!

Fumatul nu este singurul obicei nociv

Protejează-ţi picioarele de bătături

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările