Italienii nu mai merg la dentist din cauza crizei

Italienii nu mai merg la dentist din cauza crizei

Este din ce în ce mai mic numărul celor care îşi permit un tratament stomatologic

În Sud situaţia este mai gravă decât în Nord, peste tot a crescut consumul de antidepresive şi numărul italienilor obezi.

Ştiri pe aceeaşi temă

La data de 16 martie, la Policlinica Univesritară "Agostino Gemelli" din Roma, a fost prezentat "Raportul asupra Sănătăţii Populaţiei" pe 2009. Potrivit datelor furnizate, doar 39,7% dintre italieni îşi mai permit o vizită la stomatolog şi doar unul din trei se mai preocupă de sănătatea dentară.

Cele cinci porţii de mâncare pe zi, recomandate de nutriţionişti, sunt respectate de doar 5,6% dintre italieni. Sudul Italiei este zona în care populaţia este afectată de tumori şi maladii cardiovasculare. Doar un italian din cinci practică sport în mod regulat, astfel că unul din trei este supraponderal. Italienii din Nord sunt ceva mai atenţi cu propria sănătate, asta şi datorită faptului că veniturile acestora sunt mai mari decât ale italienilor din Sud.

Un bătrân din patru locuieşte singur şi nu are întotdeauna parte de asistenţă specializată, potrivit aceluiaşi raport. Astfel, 27,1% dintre italienii cu vârsta de peste 65 de ani trăiesc într-un nucleu monofamilial. Numărul femeilor care se află în această situaţie este mai mare, dat fiind faptul că ele sunt cele cu o speranţă de viaţă mai mare decât a bărbaţilor.

Află AICI alte detalii şi care este părerea celor care s-au ocupat de realizarea studiului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările