Injecţie cu hormoni pentru tratarea obezităţii şi a diabetului. Studiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii caută noi tratamente contra diabetului şi obezităţii
Oamenii caută noi tratamente contra diabetului şi obezităţii

Un studiu restrâns efectuat de oamenii de ştiinţă de la Imperial College London a arătat că un nou tip de tratament injectabil hormonal a ajutat pacienţii obezi şi diabetic să slăbească în doar o lună.

În medie, pacienţii au pierdut aproape 5 kilograme, potrivit agerpres.ro care preia o ştire PA. Totodată, cercetarea a semnalat o îmbunătăţirea nivelului glicemic al acesto pacienţi la valori apropiate de cele considerate normale.

Studiile efctuate anterior au arătat că unul dintre motivele pentru care intervenţia de bypass gastric funcţionează în cazul multor pacienţi obazi este faptul că în urma acesteia sunt eliberaţi în corp trei hormone - GOP – care reduc apetitul, contribuie la pierderea din greutate şi îmbunătăţeşte absorbţia zahărului.

În studiul actual, oamenii de ştiinţă au încercat să afle dacă injecţiile cu GOP pot mima acelaşi efect.
15 pacienţi care au beneficiat de aceste injecţii o perioadă de patru săptămâni prin intermediul unei pompe care a injectat lent combinaţia de substanţe timp de 12 ore pe zi, au reuşit să piardă în greutate circa 5 kilograme, în medie, comparative cu 2,5 kilograme, persoanele incluse în grupul de control.

Tricia Tan, autoare principală a cercetării, a spus că tratamentul cu GOP nu are efecte secundare, comparative cu chirurgia bariatrică.

Studiul a fost publicat în jurnalul Diabetes Care, a fost finanţat de Consiliului de Cercetare Medicală din Marea Britanie şi Centrul de Cercetare Biomedicală din cadrul Institutului Naţional pentru Cercetarea în domeniul Sănătăţii.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite