Implantul de păr, soluţie naturală pentru calviţie

Implantul de păr, soluţie naturală pentru calviţie

Majoritatea celor care apelează la procedurile de implant capilar sunt bărbaţi

Transplantul cu păr propriu conferă podoabei capilare un aspect natural, iar peste 98% din grefele implantate rezistă pentru toată viaţa. Firele de păr sunt recoltate pentru această procedură de la ceafă sau din părţile laterale ale scalpului, zone neafectate de calviţie. Implantul asigură o acoperire uniformă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înainte de implant, pacientul trebuie să efectueze un set de analize pentru a diagnostica afecţiunea care a cauzat căderea părului.

„Operaţia începe cu dezinfectarea părului ce urmează a fi transplantat şi a zonei afectate de calviţie. Apoi, se continuă cu ­anestezia locală. Se extrag firele împreună cu rădăcina de la ceafă şi din zonele laterale ale scalpului, fiecare grefă având cel mult trei fire, pentru că mai mult de atât nu ar da o acoperire uniformă.

De obicei sunt necesare 800 de asemenea grefe, dar ele pot ajunge uneori şi la 1.200. După ce se efectuează orificiile pentru implantare, se acoperă zona afectată de chelire", explică medicul primar dermatolog Irinel Nedelcu, directorul Egoclinic, clinică specializată în tratarea afecţiunilor părului.

Nu necesită internare

La sfârşitul operaţiei, zona din care s-a prelevat păr se închide printr-o sutură specială, astfel încât să nu lase urme vizibile. Zona implantată nu se acoperă cu pansament, pentru că se foloseşte o soluţie antiseptică specială, care, prin uscare, formează o peliculă protectoare.

Pacientul poate merge acasă imediat după implant. Prima spălare a părului se face la o săptămână de la implant, când crusta formată începe să se desprindă. În primele două luni, firele transplantate cresc şi cad inconstant, apoi ele vor avea un ritm normal de creştere.

Se realizează într-o singură şedinţă

Peste 98 la sută din grefele implantate rezistă în timp. „În majoritatea cazurilor, un singur tratament este suficient pentru acoperirea zonelor lipsite de păr. Dacă totuşi pacientul doreşte o îndesire a anumitor zone, el poate face un nou implant după şase luni", precizează dr. Irinel Nedelcu.

Preţul procedurii porneşte de la 500 euro pentru zone mici implantate (care necesită între 300 şi 400 de grefe) şi poate ajunge la 2.000 euro pentru zonele mari (cu peste 1.000 de grefe). Şi sprâncenele pot fi conturate şi îndesite cu ajutorul implantului capilar.

Grefele nu se prind bine pe cicatrice

Grefele de păr nu se prind întotdeauna bine pe zonele în care există cicatrice lăsate de arsuri, infecţii, traumatisme sau operaţii, pentru că acestea nu mai au o vascularizaţie foarte bună. În aceste cazuri, procentul de reuşită a implanturilor este de 60-70 la sută.

De aceea, se preferă ca, în cazul în care pacientul are cicatrice mici pe scalp, ele să fie excizate înainte de implantarea grefelor. Implantul de păr nu este recomandat în cazul alopeciilor cauzate de boli precum cancerul sau colagenoza şi nici în cazul cicatricelor profunde.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările