Care sunt cei mai buni ochelari de soare

Care sunt cei mai buni ochelari de soare

Credeai ca doar pielea are de suferit din cauza razelor solare? Şi ochii pot fi afectaţi de radiaţiile ultraviolete în egală măsură. Iată de ce purtarea ochelarilor de soare este mai mult decât necesară. Ştii însă să-i alegi pe cei care te protejează cel mai bine?

Ştiri pe aceeaşi temă

 Cumpără-i din magazinele de optică
 
Ochelarii de soare trebuie achiziţionaţi numai din magazinele de optică medicală, pentru a fi siguri că respectă standardele internaţionale de calitate în ceea ce priveşte filtrele de protecţie şi tratarea specială a lentilelor.
 
Pe ochelari trebuie să se regăsească marca „CE” (în conformitate cu legislaţia UE), precum şi procentul de protecţie contra radiaţiilor UVA şi UVB.
 
În plus, în magazinele de optică vei fi sigur că vei beneficia de garanţie pentru ochelari, dar şi de consultanţă de specialitate.   
 
Filtrul UV, criteriu esenţial
 
Ca să te protejeze, ochelarii trebuie să aibă filtru de protecţie împotriva radiaţiilor de tip A (UVA) şi B (UVB).
 
Pe etichetă vei găsi un număr de la 0 la 4, care arată nivelul de protecţie oferită.
 
Cel mai potrivit pentru orice vârstă este nivelul 3, spun medicii.
 
Dacă porţi ochelari de soare fără acest filtru, faci mai mult rău ochilor decât dacă nu porţi deloc, pentru că lentila fără filtru dilată pupila, iar în ochi va pătrunde mai multă lumină.  
 
Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: