Care sunt afecţiunile care dau oboseală

Care sunt afecţiunile care dau oboseală

În unele cazuri, oboseala poate fi cauzată de anemie sau chiar de diabet de tip 1

Stare cunoscută fiecăruia dintre noi, oboseala este modalitatea prin care organismul ne spune că are nevoie de o pauză pentru refacere. Alteori, epuizarea poate fi pusă pe seama unor boli.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adesea, oboseala se instalează ca urmare a unui mod de viaţă dezordonat sau după un tratament cu antibiotice, sedative, antialergicele sau anxiolitice. Este bine să citim prospectul medicamentelor pentru a afla dacă ce simţim este o reacţie adversă pasageră sau nu.

De obicei, oboseala dispare la sfârşitul convalescenţei, dacă în această perioadă ai ţinut seama de nevoile organismului. Dacă totuşi, această stare persistă, este bine să mergi la doctor.

Anemia epuizează organismul

Oboseala poate fi cauzată şi de anemie. Dacă eşti palid şi te simţi epuizat, lipsit cu totul de energie, trebuie căutată cu atenţie cauza.

Uneori poate fi vorba despre o sângerare care trece neobservată – un ulcer, o lipsă de fier sau, în cazul femeilor, a unei menstruaţi abundente.

Descoperă pe clicksanatate şi alte boli care au ca simptom oboseala

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările