Hepatita B, o boală fără simptome

Hepatita B, o boală fără simptome

Virusul hepatitib B este cu până la o sută de ori mai contagios decât HIV

Statisticile ne arată cifre de-a dreptul îngrijorătoare. Lună de lună, numai în România sunt diagnosticate 50-60 de noi cazuri de hepatită B. Vrei să ştii cum să eviţi această boală?

Ştiri pe aceeaşi temă

În jur de 500 de milioane de oameni de pe glob sunt infectaţi cu hepatita cronică B sau C, iar în România, aproape un milion de oameni suferă de hepatită cronică B. Netratată, ea poate produce la leziuni ale ficatului, la ciroză sau la cancer hepatic, după cum afirmă prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti .

Cum afli dacă ai hepatită

40% din bolnavi nu au niciun fel de simptome, iar recomandarea medicilor de a face un control preventiv vine ca urmare a acestui fapt. Totuşi, hepatita acută B are unele semne care ar trebui să te trimită la medic: icter (aspectul galben al pielii), decolorarea scaunelor, oboseală inexplicabilă, lipsa poftei de mâncare, dureri abdominale.

 

Află mai multe pe clicksanatate.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările