Greţurile de dimineaţă anunţă copii mai isteţi

Greţurile de dimineaţă anunţă copii mai isteţi

Hormonii care protejează placenta şi dau stările de greaţă influenţează pozitiv creierul bebeluşului

Femeile însărcinate care au stări de greaţă în timpul dimineţii vor avea copii cu un coeficient de inteligenţă peste medie. Cel puţin aşa susţin oamenii de ştiinţă canadieni de la Universitatea din Toronto.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetătorii au monitorizat între anii 1998 şi 2003 felul în care s-au simţit pe perioada sarcinii 121 de voluntare. Dintre ele, 30 au avut o sarcină fără probleme, iar restul s-au confruntat cu aşa-numitele greţuri de dimineaţă.

Mai târziu, când copiii aveau între trei şi şapte ani, cercetătorii au observat că micuţii ale căror mame avuseseră stări de greaţă în timpul sarcinii aveau un coeficient de inteligenţă mai mare decât ceilalţi. „Starea de rău este dată de doi hormoni, tiroxina şi gonadotropina, care protejează placenta în timpul sarcinii. Cei doi hormoni influenţează pozitiv creierul bebeluşului”, explică Gideon Koren, coordonatorul studiului. 

De-a lungul timpului, studiile au mai arătat că femeile care au greţuri de dimineaţă sunt mai predispuse să facă avort spontan. 

Citeşte şi: Carenţa de vitamina D în sarcină întârzie vorbire copiilor


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările