Ginkgo biloba pune sângele în mişcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ginkgo biloba pune sângele în mişcare
Ginkgo biloba pune sângele în mişcare

Remediile pe bază de ginkgo biloba te ajută să întârzii procesul de îmbătrânire şi să ai o minte brici chiar şi la vârste înaintate. Lista proprietăţilor sale curative nu se opreşte însă aici.

Deşi este unul dintre cei mai vechi arbori, remediile naturiste pe bază de ginkgo biloba se întrebuinţează şi astăzi.

Preparatele cu gingko biloba sunt atât de căutate datorită antioxidanţilor (substanţe care combat radicalii liberi, răspunzători de îmbătrânirea celulară) pe care îi conţine şi care îi conferă o serie de calităţi terapeutice.

Previne formarea cheagurilor de sânge

Principala proprietate pentru care este folosit ginkgo biloba este cea de îmbunătăţire a circulaţiei sanguine periferice, combătând astfel sindromul de mâini şi picioare reci.

Prin efectul de reducere a vâscozităţii sângelui, ginkgo biloba previne şi apariţia cheagurilor. În plus, principiile sale active ajută la dilatarea arterelor, venelor şi capilarelor, de aceea putând fi folosit ca tratament adjuvant în cazul afecţiunilor cardiovasculare, arteritelor (inflamarea arterelor), varicelor şi hemoroizilor. 

Îmbunătăţeşte activitatea cerebrală

La nivel cerebral, prin capacitatea de creştere a fluxului sanguin, ginkgo biloba îmbunătăţeşte aportul de oxigen şi de nutrienţi esenţiali bunei funcţionări a creierului, stimulând astfel memoria.

image


Tot datorită acestor calităţi, este recomandat pentru prevenirea degradării cerebrale şi pentru stoparea progresiei formelor de demenţă, în special a maladiei Alzheimer.

În plus, studii ale neurologilor americani au arătat că administrarea zilnică a suplimentelor de ginkgo biloba combate apariţia sclerozei în plăci, boală a sistemului nervos, caracterizată prin pierderea capacităţii de concentare şi prin apariţia pierderilor de memorie.

Recomandat în disfuncţiile erectile

image


Ginkgo biloba este benefic şi în cazul tulburărilor sexuale, cauzate de o proastă alimentare cu sânge a organelor genitale. Administrarea de ginkgo biloba influenţează nivelul de oxid nitric, agent chimic esenţial în circulaţia sanguină şi percepţia plăcerii sau durerii.

Administrare

  • Capsule de 60 mg:  câte o capsulă pe zi, timp de trei luni.
  • Tinctură: câte 30 de picături de trei ori pe zi.
  • Fiole ce conţin 1.500 mg de extract din frunze de ginkgo biloba şi miere: câte una-două fiole o dată sau de două ori pe zi, ca atare sau diluat în apă, suc sau ceai.
  • Ceai: infuzie din 250 ml de apă şi dintr-o linguriţă de plantă mărunţită, din care se beau câte două căni zilnic.
image

Specialistul nostru
Dr. Ruxandra Constantina


medic de familie
competenţă în apifitoterapie

Ginkgo biloba este bogat în principii active: flavonoizi, acizi organici, cu efecte pozitive asupra circulaţiei periferice şi centrale, având rol de prevenire a atacului de cord şi a accidentului vascular cerebral. De asemenea, îmbunătăţeşte metabolismul celulelor nervoase şi stimulează funcţiile creierului, în special memoria.

Este un antioxidant important, adjuvant în geriatrie (tulburări de atenţie şi de memorie la vârstnici, ateroscleroză, hipercolesterolemie). Este indicat în insuficienţă circulatorie, varice, fragilitate capilară, sindrom Raynaud, arterite, tromboflebită, angiopatie diabetică, ameţeli, cefalee şi  acufene.

Atenţie însă! Ginkgo biloba nu trebuie asociat cu medicamente anticoagulante, deoarece poate favoriza apariţia sângerărilor. La vârstnici, poate să provoace dureri de cap, de stomac, agitaţie sau iritabilitate.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite