Ginecologul-obstetrician Livia Manta: Cum tratezi răceala în sarcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virozele şi infecţiile respiratorii sunt frecvente în sarcină
Virozele şi infecţiile respiratorii sunt frecvente în sarcină

Pe parcursul celor 9 luni de sarcină, corpul femeii este supus unor teste de rezistenţă serioase. Odată cu evoluţia fătului, sistemul imunitar devine mai fragil şi expus răcelilor şi gripei.

Bacteriile şi virusurile reprezintă o adevărată problemă când intră în contact cu organismul, mai ales când este vorba despre sarcină. Însă pericolul şi mai mare este atunci când sunt administrate medicamente fără acordul medicului. Răceala în sarcină nu trece cu pastile recomandate pe internet. Nu este o alegere inteligentă nici să iei pastile prescrise de medic în trecut, pentru o altă afecţiune, care a debutat cu simptome similare răcelii.

Medicul ginecolog-obstetrician Livia Manta spune că femeia gravidă ar trebui să consulte medicul de familie în cazul apariţiei unei răceli. Acesta va putea stabili din ce categorie face parte boala (virală, bacteriană, suprainfectată sau este vorba chiar de gripă). În funcţie de diagnostic, tratamentul este individualizat.

Se transmite cu uşurinţă

Infecţie virală, răceala se poate transmite prin contact cu o persoană infectată, iar în sarcină riscul este şi mai mare; organismul depune mai mult efort pentru a se obişnui cu această etapă a vieţii. Atenţie! În primele 12 săptămâni sau 3 luni de sarcină, febra de peste 38,5 grade C poate genera oprirea din evoluţie a sarcinii sau diverse malformaţii ale bebeluşului. Începând cu trimestrul II de sarcină, trebuie să ştii că infecţiile în gât sau în nas, pe care le poţi contracta în timpul răcelii, prezintă risc să afecteze şi fătul, nu doar pe gravidă.

Citeşte continuarea aici

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite