Ghid de nutriţie:Borşul de putină, bun pentru digestie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prof. dr Gheorghe Mencinicopschi
Prof. dr Gheorghe Mencinicopschi

Indiferent că îl adăugăm în ciorbe sau îl bem ca atare, borşul de putină este bun pentru sistemul digestiv, pentru că reglează microflora intestinală. Este un aliment probiotic sănătos, ne asigură specialistul nostru.

Conţine vitamine şi minerale

Reţeta tradiţională de borş, cu tărâţe, cu pâine de secară, cu huşte şi cu o crenguţă de vişin sau de leuştean, este mult mai sănătoasă decât borşurile la plic.

Cel natural conţine fermenţi care reglează microflora intestinală, dar şi vitamine (în special din grupul B) şi minerale (magneziu, potasiu, calciu, fosfor şi fier).

El este foarte indicat persoanelor care iau antibiotice, deoarece aceste medicamente dezechilibrează microflora intestinală, distrugând bacterii benefice pentru digestie (precum lactobacilii Acidophilus şi Bifidus) şi favorizând dezvoltarea celor patogeni.

La pahar, cel mai bun

Chiar dacă este adăugat în ciorbe şi este fiert, borşul îşi păstrează o parte din virtuţile probiotice, precum şi o parte din vitamine şi din minerale. Ideal ar fi să-l bei ca atare.

Restricţii în ceea ce priveşte cantitatea nu au decât persoanele cu gastrită sau cu ulcer, pentru că poate provoca arsuri gastrice.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite