UPDATE România nu retrage de pe piaţă pilulele „Diane 35”, după ce Franţa a luat această măsură în urma decesului a patru femei în ultimii 25 de ani

UPDATE România nu retrage de pe piaţă pilulele „Diane
35”,
după ce Franţa a luat această măsură în urma decesului a patru femei în ultimii 25 de ani

Anticoncepţionalele Diane 35 se găsesc şi în farmaciile din România FOTO: Adevarule

Pilulele "Diane 35", un tratament anti-acneic al laboratoarelor Bayer şi genericele sale, folosite pe scară largă ca anticoncepţionale, vor fi suspendate de la comercializare timp de trei luni în Franţa, în urma unui raport al celor 25 de ani de comercializare, în care s-au înregistrat patru decese, a anunţat miercuri Agenţia Naţională de Securitate a medicamentului, citată de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 18:50 - Reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) au declarat joi, pentru Mediafax, că anticoncepţionalele "Diane 35" rămân, cel puţin deocamdată, pe piaţa din România, o eventuală decizie de retragere aparţinând forului european de profil.

"Medicamentul Diane 35 este autorizat în România din 2003, timp în care a fost înregistrat o sigură reacţie trombotică, recuperată. În acest interval nu a fost înregistrat niciun deces. O decizie privind acest produs ar putea fi luată după evaluarea riscului de către Comitetul european de farmacovigilenţă din cadrul Agenţiei Europene a Medicamentului - EMA", a explicat şeful Departamentului Politici şi Strategii al ANMDM, Anca Crupariu.

În România, consumul de "Diane 35" este estimat la peste 300.000 de cutii pe an. Prin intermediul spitalelor, tot anual, sunt distribuite aproximativ 3.000 de cutii.

Interdicţia vizează pilulele „Diane 35", ca urmare a unei „proceduri de suspendare a autorizaţiei de punere pe piaţă", a precizat profesorul Dominique Maraninchi, directorul general al ANSM, organism de control al medicamentelor în Franţa.
 
"Toate loturile vor fi retrase de pe piaţă", a adăugat el, invitând pacienţii să nu întrerupă tratamentul imediat şi să-şi contacteze medicul.
 
ANSM a anunţat, duminică, 125 de cazuri de tromboze şi patru decese "imputabile unei tromboze venoase cauzate de Diane 35" în cursul ultimilor 25 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările