FOTO Cele mai ciudate studii ale anului 2012: cum arată omul viitorului şi de ce slăbim dacă ne uităm la filme de groază

FOTO Cele mai ciudate studii ale anului 2012: cum arată omul viitorului şi de ce slăbim dacă ne uităm la filme de groază

În 3012, omul va avea creierul mic şi braţele lungi FOTO: The Sun

Milioane de euro au fost cheltuiţi anul acesta pentru cercetări medicale sau în alte domenii, unele dintre ele aparent fără nicio utilitate, dar care arată că oamenii de ştiinţă au foarte multă imaginaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă


Penis mai mic cu 10%

Cercetătorii din toată lumea s-au întrecut, parcă, anul acesta în studii bizare. De exemplu, italienii au descoperit că dimensiunea penisului a scăzut de-a lungul timpului. Mai exact, dacă acum 60 de ani media în stare de repaus era de 9,7 centimetri, astăzi a scăzut până la 8,9 centimetri. Este vorba despre o scădere cu 10% din 1948 până azi, iar această tendinţă pare să se păstreze şi în viitor. De vină este expunerea la tot mai mulţi factori poluanţi şi schimbările care au loc în mediul înconjurător, cu efecte nocive asupra sistemului endocrin.

„Proporţiile corpului uman sunt determinate de sistemul endocrin şi, în particular, de hormonii produşi de glandele sexuale, adică de testicule, în cazul bărbatului (este vorba despre testosteron)“, explica profesorul Carlo Foresta, de la Spitalul Universitar din Padova, coordonatorul studiului.

Hamburgerul din celule stem

În primele luni ale acestui an, oamenii de ştiinţă olandezi, de la Universitatea din Maastricht au început să „cultive“ în eprubete hamburgeri din celule stem, în speranţa că astfel va fi eliminată necesitatea sacrificării animalelor. Primul hamburger experimental urma să coste 250.000 de euro, iar următorul ar fi fost mai ieftin cu 50.000 de euro.

Studiul a fost finanţat de un donator milionar care a dorit să rămână anonim, dar care a declarat că vrea să reducă numărul animalelor de fermă sacrificate pentru carne.

Palmele din copilărie duc la probleme psihice în viaţa adultă

Un studiu apărut în revista de specialitate „Pediatrics“ a arătat că tulburările de personalitate, dependenţele şi alte probleme psihice în viaţa adultă pot fi puse pe seama palmelor primite de la părinţi în copilărie. Mai exact, riscul de a dezvolta astfel de probleme ar fi între 2% şi 7% mai mare decât la copiii care nu au fost niciodată plesniţi de părinţi.

Omul viitorului, mai ridat şi cu creier mai mic

Foto
Cele mai ciudate studii din 2012

Mai înalt, mai slab, mai ridat, cu braţe lungi, ochi foarte mari şi un creier mai mic. Aşa va arăta urmaşul nostru de peste o mie de ani, din 3012, din perspectiva mai multor cercetători britanici citaţi de publicaţia „The Sun“.

Dentistul britanic Philip Stemmer spune că dieta în care predomină alimentele moi va face ca urmaşul nostru să aibă o gură mai mică, cu dinţi mai puţini.

Explicaţia micşorării creierului este, potrivit specialiştilor, folosirea tehnologiilor din ce în ce mai avansate. De fapt, ei cred că zona memoriei şi cea a gândirii vor avea dimensiuni mai reduse, fiindcă mare parte din rolul lor va fi preluat de tehnologiile moderne.

Filmele de groază ard calorii

Tot cercetătorii britanici sunt cei care au constatat, în urma unui studiu, că slăbim mai uşor dacă ne uităm la filme de groază. Explicaţia este că ridicarea bruscă a nivelului adrenalinei atunci când privim astfel de filme duce la o pierdere a caloriilor. Ecranizarea „The Shining“ a lui Stanley Kubrick, cu Jack Nicholson în rolul principal ar fi cea mai „calorivoră“, potrivit specialiştilor de la Universitatea din Westminster.

Ei spun că atunci când ne uităm la „The Shining“ pierdem tot atâtea calorii ca o jumătate de oră de mers pe bicicletă.

Trailerul de mai jos te ajută să-ţi faci o idee despre filmul „The Shining“, dacă nu l-ai văzut încă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările