Florile de hibiscus scad tensiunea arterială

Florile de hibiscus  scad tensiunea arterială

Preparatele din flori de hibiscus au proprietăţi calmante

Din florile de hibiscus se prepară infuzii, decocturi şi băuturi cu proprietăţi antioxidante, calmante, hipotensive, antiinflamatoare, tonice renale şi digestive, antibacteriene şi antifebrile.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Infuziile preparate din hibiscus sunt eficiente în tratamentul hipertensiunii arteriale. Studii recente arată o eficienţă crescută a preparatelor cu hibiscus, echivalentă cu cea a medicamentelor alopate administrate hipertensivilor", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Mod de administrare

Maceratul de hibiscus la rece se prepară din două linguriţe de pulbere obţinută prin măcinarea plantei, adăugate în 250 ml de apă. Amestecul se lasă la macerat timp de opt ore, după care băutura se filtrează şi se bea. Doza zilnică este de trei căni pe zi, iar terapia trebuie continuată timp de o lună.

Vinul de hibiscus se prepară dintr-un litru de vin de casă în care se amestecă şase linguri de pulbere de hibiscus, 300 g de zahăr, o lingură de stafide şi o jumătate de linguriţă de scorţişoară. Vinul se lasă să fermenteze 14 zile, apoi se strecoară şi se îmbuteliază în sticle sterilizate cu alcool. Zilnic, se beau câte 50 ml, timp de trei săptămâni, în caz de stări febrile, de hipertensiune sau de oboseală cronică. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările