Finanţare de 600.000 de euro de la chinezi pentru telocitele româneşti

Finanţare de 600.000 de euro de la chinezi pentru telocitele
româneşti

Telocitele descoperite de români urmează să fie testate în bolile pulmonare FOTO Shutterstock

Un proiect de cercetare a eficienţei telocitelor româneşti în tratamentul afecţiunilor pulmonare a câştigat finanţare din partea statului chinez în valoare de 5 milioane de yuani.

Ştiri pe aceeaşi temă


Proiectul „Mecanisme şi roluri ale telocitelor în tratamentul afecţiunilor pulmonare“ se va derula in perioada 2014-2018 şi a fost finanţat de Fundaţia Naţionala pentru Ştiinţe a Chinei cu suma de 5.000.000 de yuani, adică de aproximativ 600.000 de euro.

Coordonatori vor fi profesorul X.Wang de la Universitatea Fudan din Shanghai şi academicianul Laurenţiu M. Popescu, descoperitorul telocitelor şi preşedintele Secţiei de Ştiinţe Medicale a Academiei Române.

„Finanţarea unui proiect de cercetare din partea Chinei reprezintă o premieră absolută pentru cercetarea ştiinţifică românească. Faptul că proiectul legat de telocite a fost primul într-o competiţie cu alte 160 de proiecte internaţionale nu poate decât să ne dea satisfacţie şi un plus de încredere că cercetarea românească rămâne una de top“ a declarat academicianul Laurenţiu M. Popescu.

Citeşte şi:

Ţesutul sânilor îmbătrâneşte mai repede decât restul organismului. Fiecare parte a corpului are propriul ceas biologic

Oamenii de ştiinţă americani au descoperit un nou ceas în interiorul ţesuturilor umane, cel mai precis, de altfel, pentru evaluarea modului în care îmbătrâneşte fiecare organ în parte.

Era antibioticelor a luat sfârşit. Suntem dezarmaţi în faţa infecţiilor cu bacterii

Autorităţile sanitare de la cel mai înalt nivel se declară învinse astăzi în lupta cu „superbacteriile“, antibioticele fiind considerate ca o armă albă într-un război nuclear.

De ce uneori e bine să nu te încrezi în medici. Povestea tatălui care şi-a salvat copilul suferind de o boală considerată fatală timp de 30 de ani

Augusto Odone, poate cel mai încăpăţânat tată al unui copil bolnav, inventatorul „Uleiului lui Lorenzo“, a murit la 80 de ani. Hotărârea de a-l ţine în viaţă timp de 30 de ani pe băiatul său, în ciuda prognozelor pesimiste ale medicilor, l-a transformat într-un părinte exemplar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările