Febra fără motiv şi oboseala, semne date de cancer

Febra fără motiv şi oboseala, semne date de cancer

Creşterea temperaturii nejustificată trebuie să fie un semnal de alarmă.

Un tip de cancer care afectează mai des bărbaţii este posibil să nu fie anunţat de niciun simptom sau să dea o serie de semnale care să necesite o ecografie abdominală, investigaţie care depistează prezenţa unei tumori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cancerul renal este de 2 ori mai frecvent la bărbaţi, vârsta medie de apariţie a bolii fiind 62 de ani. Printre factori de risc ai acestei afecţiuni grave se numără: fumatul, hipertensiunea arterială, obezitatea, mediul toxic de lucru (metale grele, azbest) şi unele mutaţii genetice.

Atunci când tumoarea este localizată doar local şi nu există metastaze, se recurge la îndepărtarea unei părţi sau a întregului rinichi. În stadiu avansat, tratamentul are ca scop controlul bolii şi limitarea simptomelor.

Temperatura ridicată

Creşterea temperaturii la peste 38 de grade Celsius în absenţa unor boli care să o justifice (cum sunt infecţiile respiratorii, de pildă) trebuie să fie un semnal de alarmă. Transpiraţiile nocturne pot fi un semn de alarmă al cancerului renal în stadiu avansat.

Sângerările

Este unul dintre simptomele principale ale cancerului de rinichi. Prezenţa unei tumori la nivelul rinichilor permite trecerea sângelui în urină, din cauza perturbării funcţiei de filtrare. Este bine de ştiut că nu întotdeauna sângele din urină poate fi văzut cu ochiul liber, ci doar la examenul microscopic.

Află pe Clicksanatate.ro în ce alte moduri se manifestă cancerul renal!

Când este recomandată inseminarea artificială

Pilula de a doua zi are şi riscuri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările