Fasolea roşie, sursă bogată de fibre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fasolea roşie
Fasolea roşie

Glucidele conţinute de fasolea cu boabe roşii fac parte din categoria zaharurilor „bune", care nu influenţează în mod negativ valorile glicemiei, aşa cum se întâmplă în cazul altor alimente bogate în carbohidraţi.

Fasolea boabe de culoare roşie este o sursă valoroasă de vitamine, cum sunt A, C, E, K, PP, vitaminele din complexul B şi de minerale (potasiu, seleniu, calciu, fier).

„Fasolea roşie conţine fibre de cea mai bună calitate. Două linguriţe de fasole roşie vă oferă de patru ori mai multe fibre decât o felie de pâine integrală", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. S-a constatat şi faptul că, la consumatorii de fasole roşie, riscul de a face cancer de colon, de sân sau de a suferi de o boală cardiacă este redus.

Reţeta săptămânii

„Icre" de fasole roşiel Ingrediente: 250 g fasole boabe, 5 linguri de ulei de măsline, 2 cepe, o linguriţă de cimbru.

Preparare: Fasolea se ţine în apă timp de 5-6 ore. Apoi se schimbă apa, se fierbe şi se trece prin maşina de tocat. Pasta obţinută se amestecă întâi cu ceapa tăiată mărunt. Treptat, se adaugă celelalte ingrediente. Acest preparat este un aperitiv foarte gustos şi hrănitor.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite