Factori care îţi îmbolnăvesc inima

Factori care îţi îmbolnăvesc inima

Unul din factorii cheie ce poate fi controlat este colesterolul ridicat din organism

Bolile de inimă ocupă primul loc în lume în ceea ce priveşte mortalitatea. Fiecare boală de inimă are propriul set de factori de risc. De aceea, este important să controlăm factorii comuni care ne pot îmbolnăvi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Specialiştii spun că anumiţi factori, cum sunt sexul (bărbaţii sunt mai predispuşi să se îmbonăvească de boli de inimă decât femeile), vârsta, etnia şi antecedentele familiale nu pot fi controlaţi. În schimb, există factori pe care putem să-i ţinem sub control pentru a nu ne îmbolnăvi de inimă.

Colesterolul ridicat

Unul din factorii cheie ce poate fi controlat este colesterolul ridicat din organism. Atunci când există un nivel ridicat de colesterol în sânge, acesta se depune pe pereţii arterelor. Colesterolul, la rândul său, determină îngustarea arterelor, care interferează cu fluxul sangvin şi, pe termen lung, poate favoriza apariţia unor boali de inimă, cum sunt boala coronariană sau angină. O dietă sănătoasă combinată cu exerciţii fizice regulate (sau un stil de viata activ) este una dintre cele mai eficiente măsuri de control a colesterolului din sânge.

Află ce alţi factori pun în pericol sănătatea inimii tale AICI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările