Experiment cu simulatorul de migrene: cum reacţionează oamenii obişnuiţi atunci când sunt puşi în pielea unei persoane care suferă de migrene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oculus Rift, cea mai cunoscută companie de Realitate Virtuală (VR), a produs primul simulator de migrenă din lume, scrie ehealthromania.com.

De fapt, este vorba de primul simulator cu adevărat performant, pentru că în urmă cu aproape zece ani au mai fost închegate programe care reuşeau să lege halo-urile, întârzierile şi celelalte erori de percepţie vizuală cu lucrurile pe care suferinzii le aud în timpul migrenei.

Proiectate pe ecran, efectele migrenelor îi afectau mult prea puţin pe cei care le urmăreau ca simpli spectatori.

Noile ecrane VR (virtual reality), mult mai imersive, creează însă efecte puternice.

Oculus Rift a reuşit să transforme în avantaj cea mai mare problemă a dispozitivelor sale: latenţa în generarea realităţii virtuale.
 

Din cauza miliardelor de calcule necesare generării realităţii virtuale, chiar şi cele mai rapide maşini grafice au întârzieri între momentul percepţiei şi cel al livrării imaginii. Însă, în cazul migrenei, această latenţă e un simptom răspândit, deci iniţiala problemă tehnică a oferit de fapt credibilitate simulatorului, mai precizează sursa citată.

Între timp, noile versiuni de Oculus randează imaginile aproape instantaneu, aşa că întârzierile sunt acum generate aleator de computer. Şi, odată cu ele, apar şi senzaţia de greaţă, ameţeală sau sensibilitate la lumină, totul generat de computer.

Aşa cum puteţi vedea şi în filmul de prezentare, oricine îşi doreşte să afle ce simt cu adevărat cei chinuţi de migrene nu trebuie decât să-şi pună în spate rucsacul cu laptopul ce rulează programul şi pe cap kitul de realitate virtuală.

Experienţele sunt puternice şi perioada de timp la care sunt expuşi amatorii se limitează la jumătate de oră.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite