«Există soluţii pentru calviţie?»

De aproximativ un an, a început să-mi cadă părul din ce în ce mai mult. Am doar 33 de ani şi până nu demult mă mândream cu podoaba mea capilară bogată. Însă acum sunt nevoit să mă tund cât mai scurt.

Ştiri pe aceeaşi temă

 În fiecare dimineaţă observ fire de păr pe pernă, căderea părului fiind şi mai accentuată după ce mă spăl pe cap. Am observat că părul se răreşte mai ales pe creştet. Menţionez că atât tatăl, cât şi bunicul meu au chelit după vârsta de 35 de ani. Calviţia se moşteneşte genetic? Ce soluţii există pentru a stopa sau cel puţin pentru a încetini căderea părului? Întrebare de la Adrian din Piteşti

Căderea părului la bărbaţii trecuţi de 30 de ani este în general determinată genetic şi nu există un un tratament care să stopeze definitiv evoluţia calviţiei. Există două mari categorii de medicamente recomandate în astfel de cazuri. Unele se aplică local şi stimulează circulaţia sangvină la nivelul rădăcinii firului de păr, iar altele se administrează pe cale generală şi interferează cu hormonii masculini. În afară de aceste medicamente, care se iau doar la recomandarea dermatologului, mai există şi unele suplimente nutritive cu vitamine, minerale şi cu aminoacizi, care hrănesc firul de păr, sau soluţii capilare nutritive care se aplică prin masarea pielii capului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările