Europenii, aproape la fel de obezi precum americanii

Europenii, aproape la fel de obezi precum americanii

Dieta bogată în grăsimi asociată cu lipsa de mişcare omoară peste un milion de europeni, în fiecare an

Obezitatea provoacă moartea a peste 1,2 milioane de persoane în fiecare an în Europa, potrivit unui raport al biroului regional al OMS, făcut public marţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pandemia a dus la o şi mai mare creştere a incidenţei obezităţii, mai ales în rândul copiilor şi a adolescenţilor. 59% dintre adulţi şi aproape 1 din 3 copii sunt supraponderali sau obezi, potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, informează Digi24
 
Aproape un sfert din populaţia adultă a Europei suferă de obezitate, o rată mai mare fiind înregistrată doar în America. Creşterea va rămâne accelerată până în 2025 în toate ţările europene. 
 
Raportul biroului european al OMS arată că aplicaţiile serviciilor de curierat contribuie la agravarea problemei obezităţii, pentru că încurajează o viaţă sedentară, iar în timpul pandemiei foarte multe persoane au apelat la aceste servicii. 
Pentru că obezitatea provoacă peste 200.000 de cazuri noi de cancer în fiecare an în Europa, OMS recomandă luarea unor măsuri prin care restaurantele care sunt obligate să prezinte informaţii nutriţionale să facă acest lucru şi pe aplicaţiile online şi ca serviciile care livrează mâncare să fie clasificate drept afaceri din domeniul alimentar, aşa încât să poată fi trase la răspundere într-un mod similar.
Conform datelor OMS, se estimează că obezitatea va depăşi în următorii ani fumatul ca factor principal de risc al apariţiei tipurilor de cancer care pot fi prevenite.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările