Europarlamentarul Ramona Strugariu o critică dur pe Olivia Steer: „O consider un pericol pentru sănătatea publică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul Ramona Strugariu FOTO: arhiva personală
Europarlamentarul Ramona Strugariu FOTO: arhiva personală

Într-o postare scrisă pe pagina sa de Facebook luni 20 septembrie, europarlamentarul USR-PLUS Ramona Strugariu o critică dur pe Olivia Steer, după ce aceasta din urmă a publicat un nou mesaj instigator împotriva recomandărilor medicilor privind investigaţiile pentru depistarea din timp a cancerului uterin.

Reacţia Ramonei Strugariu vine la o zi după ce activista antivaccin Olivia Steer a scris pe pagina sa de Facebook că ea nu îşi va face nici test Papanicolau, nici mamografie, adică două dintre investigaţiile esenţiale recomandate de doctori pentru depistarea cancerului de col uterin şi a cancerului la sân, ce duc în fiecare an la decesul a mii de femei din ţara noastră.

„A venit din nou acea perioadă specială a anului când iar nu îmi fac mamografie, nici test Papanicolau, nici nu port fundiţe roz”, a scris Olivia Steer.

Ulterior, ca o replică la ce a afirmat Olivia Steer, europarlamentarul Ramona Strugariu a scris o postare dură şi emoţionantă:

În fiecare an mor peste 2000 de femei în România din cauza cancerului de col uterin, iar peste 80% dintre cancerele la sân sunt descoperite foarte târziu, în stadii în care vindecarea nu mai e posibilă, ci doar o prelungire a supravieţuirii. Asta se întâmplă  tocmai pentru că nu avem un ecosistem medical bazat pe prevenţie, pentru că nu avem suficientă educaţie pentru sănătate, pentru că mai avem atât de multe de făcut aici, iar vocea fiecărui potenţial multiplicator de mesaj din spaţiul public ar trebui să ajute acest demers.

Suntem pe locul întâi în Europa la mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin - iar pentru asta există vaccin.

A venit acea vreme specială a anului în care aş vrea să îi spun Oliviei Steer că eu o consider o ameninţare pentru sănătatea publică şi că mă voi gândi foarte serios ce căi există, dacă există, pentru a putea fi oprită. Şi că ce face ea este o ofensă, pur şi simplu, la adresa victimelor acestor boli cumplite, pentru care o lume întreagă caută soluţii.

olivia steer postare

E acea perioadă specială a anului în care mai vreau să îi spun Oliviei că am trecut, la rândul meu, prin nişte spaime legate de un potenţial astfel de diagnostic. Iar singurul lucru care m-a ajutat a fost faptul că am fost la medic şi am făcut investigaţii complete, cu tot cu mamografie şi Papanicolau şi că sunt recunoscătoare pentru că există astfel de posibilităţi de investigare medicală şi pentru tot progresul ştiinţei. Fac astfel de investigaţii anual.

E, în sfârşit, acea perioadă specială a anului în care vreau să mărturisesc că, dacă până astăzi, am mai avut mici strângeri de inimă gândindu-mă să o cataloghez în vreun fel, cu fabulaţiile ei alternative cu tot, astăzi aş vrea să îi spun că o consider o imbecilă. Şi un pericol. Şi să le rog pe acele femei care ajung să îi citească pagina să meargă la medic, să îşi facă analize şi controale periodice, să fie responsabile şi să îşi ocrotească viaţa, în pofida sfaturilor Oliviei. Vă mulţumesc pentru că faceţi asta”.

Vă mai recomandăm şi:

Olivia Steer îl ironizează pe Mircea Cărtărescu pentru o presupusă greşeală gramaticală. Ce i-a răspuns scriitorul

Andi Moisescu are COVID-19. În urmă cu o săptămână, Olivia Steer îndemna oamenii să-şi dea jos măştile


 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite