Eşti obosit şi te doare capul? Schimbările climatice pot fi cauza!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tulburările de concentrare, ameţeala, epuizarea fizică şi psihică pot avea un numitor comun: sensibilitatea la condiţiile meteorologice.

În lume există milioane de oameni care suferă din cauza capriciilor vremii. Schimbările de temperatură şi presiunea atmosferică pot agrava bolile existente din organism sau pot cauza altele noi.

Simptomele pot fi mai intense sau mai blânde, în funcţie de sistemul imunitar al fiecărei persoane. Printre cele mai obişnuite manifestări ale meteodependenţei se numără starea de ameţeală, tulburarea de concentrare, migrenele, durerile de articulaţii, somnolenţa, depresia şi insomnia.

Sfat

Atunci când durerile de cap se calmează odată cu venirea ploii după o zi însorită, spre exemplu, mergi la doctor şi spune-i cu ce te confrunţi.

Ce declanşează meteosensibilitatea

Prima pe listă este temperatura, care afectează în special persoanele cu boli de inimă şi afecţiuni reumatismale. Frigul determină vasoconstricţia circulaţiei periferice şi opreşte pierderea căldurii. Dar acest proces va produce, uneori, e drept, dureri la nivelul extremităţilor, mâini şi picioare.

La cald, în organism se produce vasodilataţie, iar valorile tensiunii arteriale pot începe să scadă. În această situaţie este posibil să apară dureri în dreptul inimii.

Presiunea atmosferică are şi ea o influenţă majoră în ceea ce priveşte sensibilitatea meteorologică.

Practic, presiunea atmosferică afectează gradul de oxigenare a sângelui şi circulaţia sangvină. Când este scăzută, presiunea atmosferică accelerează bătăile inimii şi determină o uşoară creştere a tensiunii arteriale.

Află pe clicksanatate.ro dacă te numeri printre cei sensibili la schimbările de vreme!

Regimul corect în enterocolită

Probleme sexuale care vă pot pune relaţia în pericol

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite