Elveţienii se infectează intenţionat cu SARS - CoV-2. Care sunt riscurile, motivele şi ce spun autorităţile | VIDEO

Elveţienii se infectează intenţionat cu SARS - CoV-2. Care sunt riscurile, motivele şi ce spun autorităţile | VIDEO

Pacienta tratat de COVID-19 la Bilbao FOTO EPA-EFE

În Elveţia este la modă infectarea intenţionată cu SARS-CoV-2. Autorităţile atrag, însă, atenţia că inocularea virusului este nu doar ilegală, ci şi periculoasă.

„Este greu de imaginat că vrei să înghiţi o fiolă cu salivă contaminată cu Covid. Cu toate acestea, unii antivaccinişti au decis să contracteze boala în mod voluntar pentru a obţine măcar temporar un certificat de sănătate”, relatează televiziunea publică din Elveţia, care a făcut un reportaj pe această temă.
 
Practica este ilegală, atrag însă atenţia oficialităţile. Potrivit Departamentului de Sănătate Publică (OFSP), contractarea voluntară a coronavirusului reprezintă o infracţiune care se pedepseşte cu până la cinci ani de închisoare.
 
Autorităţile elveţiene fac un apel către cei care refuză să se vaccineze anti-COVID şi care au decis să contracteze boala în mod voluntar, pentru a obţine certificatul verde, atrăgându-le atenţia asupra pericolului la care se expun şi îi expun şi pe cei dragi: „Acest lucru contribuie la accelerarea transmiterii virusului şi agravarea pandemiei. Oamenii îşi asumă riscuri pentru rude şi pentru societate", a explicat un medic din Geneva, Aglaé Tardin.
  
VIDEO (min. 8:34)
 
Pe reţelele de socializare, apelurile de la persoanele care doresc să se autoinfecteze sunt în creştere.
   
Un alt medic din Neuchâtel, Claude-François Robert, a atras atenţia: „Nimic nu poate fi controlat când vine vorba despre infecţia naturală (precum în cazul infectării cu COVID-19). Avem de 10 ori mai mult risc de miocardită prin infecţie naturală decât prin vaccinare. Vaccinul este un produs sigur.”
 
Un student la medicină, de 21 de ani, a povestit jurnaliştilor elveţieni, sub protecţia anonimatului, că s-a infectat voluntar, cu ajutorul unui prieten, în luna septembrie, fiind nevoit din cauza restricţiilor, pentru că cele trei teste săptămânale, pentru cei care nu vor să se vaccineze, l-ar fi costat 40 de franci (aproximativ 200 de lei), un cost imposibil pentru bugetul său.

Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările