Efectele adverse ale pastilelor: de ce să ţii cont

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orice reacţie adversă apărută în urma administrării unui medicament trebuie raportată medicului sau farmacistului.
Orice reacţie adversă apărută în urma administrării unui medicament trebuie raportată medicului sau farmacistului.

Este esenţial ca, înainte de a lua un medicament, să îi citeşti prospectul, pentru a afla ce reacţii adverse ar putea avea.

Raportul beneficiu – risc trebuie întotdeauna luat în considerare atunci când se prescrie sau se administrează un medicament, de aceea, efectele adverse trebuie luate în considerare. În majoritatea cazurilor, reacţiile secundare nu sunt grave şi reversibile. De asemenea, nu toată lumea reacţionează asemănător la acealaşi tratament medicamentos. În alte cazuri, reacţiile nu apar imediat, ci la o distanţă de 7-21 de zile.

Atunci când îţi indică un medicament, doctorul sau farmacistul trebuie să îţi comunice care sunt posibilele reacţii adverse. Pentru a reduce riscul apariţiei acestora, informează medicul ce alte tratamente urmezi, inclusiv naturiste (ceaiuri, tincturi) sau cu suplimente alimentare.

Orice reacţie adversă apărută în urma administrării unui medicament trebuie raportată medicului sau farmacistului. De asemenea, pe pagina web a Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale – www.anm.ro - găseşti mai multe informaţii despre reacţiile adverse ale medicamentului, precum şi modul în care le poţi raporta.

De reţinut!

În cazul în care observi o reacţie adversă gravă, opreşte tratamentul şi mergi la medic.

Află pe Clicksanatate.ro la ce reacţii secundare te poţi aştepta!

Cele mai bune sucuri cu care poţi înlocui cafeaua

Ştii ce remedii naturiste poţi face din cojile de mandarine?

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite