Din ce cauză apar infecţiile dentare

Din ce cauză apar infecţiile dentare

Indicat ar fi ca măcar de două ori pe an să mergi la un consult pentru a te asigura că totul este în regulă.

Sănătatea orală joacă un rol extrem de important în menţinerea unui stil de viaţă sănătos şi longeviv, motiv pentru care trebuie să monitorizezi cu mare atenţie cum evoluează starea danturii tale de a lungul timpului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vizita la medicul stomatolog nu ar trebui să fie o corvoadă, ci din contră, o vizită făcută la timp îţi poate salva dantura şi poate face diferenţa dintre boală şi sănătate.

Chiar dacă simptomele legate de stare dinţilor pot fi uneori extrem de complexe sau pot fi confundate cu probleme la nivelul sinusurilor, nu ezita să apelezi la medicul specialişt ori de câte ori ai vreo nelămurire.

Principalele simptome ale infecţiilor dentare

Nu există doar un singur simptom care să te facă să treci pragul unui cabinet stomatologic.Indicat ar fi ca măcar de două ori pe an să mergi la un consult pentru a te asigura că totul este în regulă.

De cele mai multe ori, problemele dentare pot fi confundate cu diferite afecţiuni gingivale, mai ales cu inflamarea gingiei.

Prezenţa unei infecţii dentare se poate resimţi şi la nivelul gingiilor, acestea devenind mai roşiatice, inflamate, dureroase la atingere. În cazul în acre treci cu vederea aceste prime semnale, durerea de la maxilar poate migra către zona urechilor, deoarece rădăcina dinţilor este foarte apropiată de sinusuri, existând cazuri în care infecţia poate migra până la nodulii limfatici, aspect deloc de dorit.

De asemenea pot apărea dificultăţi a vorbire din cauza acumulării de infecţie la baza dentară, durere ce se poate resimţi inclusiv la periajul dentar sau în timpul masticării. Oricare dintre aceste simptome trebuie să te trimită de urgenţă la medicul stomatolog.

Află pe Clicksanatate.ro din ce alte motive apar aceste infecţii!

Cele mai bizare metode contraceptive folosite de-a lungul timpului

Cât de sănătoasă este coaja de ceapă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările