Diferenţa între ulcer şi gastrită. Ce facem să nu ajungem la situaţii critice

Diferenţa între ulcer şi gastrită. Ce facem să nu ajungem la situaţii critice

Două afecţiuni gastro-instestinale care afectează stomacul, destul de des întâlnite în rândul populaţiei, sunt adeseori confundate între ele. Însă, fiecare are caracteristici diferite care te ajută să le diferenţiezi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gastrita se manifestă prin arsuri la stomac, indigestie sau prin senzaţia permanentă de foame, chiar după mesele săţioase. Printre cauzele care provoacă apariţia acesteia se numără cantitatea prea mare de suc gastric secretată în timpul digestiei, consumul de alcool în exces, administrarea medicamentelor antiinflamatoare sau stresul.

Ulcerul se poate declanşa în urma infectării cu bacteria Helicobacter pylori. Alte cauze pot fi reprezentate de administrarea medicamentelor iritante, precum aspirina, ibuprofenul şi diclofenacul, sau a pastilelor destinate tratării osteoartritei.

”Atât stilul de viaţă cât şi alimentaţia ne ajută să nu ajungem la ulcer. Este o combinaţie de factori” explică medicul chirurg Bogdan Safta.

Continuarea pe clicksanatate.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: