Dereglările hormonale favorizează apariţia problemelor cu articulaţiile

Dereglările hormonale favorizează apariţia problemelor cu articulaţiile

Hormonul de creştere contribuie la producerea unui număr important de celule cartilaginoase care sunt responsabile de curbarea cartilajelor şi degenerarea oaselor.

Nu mai este un secret pentru nimeni că rolul hormonilor în buna funcţionarea a organismului este vital. Aceştia influenţează inclusiv ţesutul conjunctiv care ajută la formarea articulaţiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tulburările endocrine pot produce modificări ale proprietăţilor fizice ale ţesutului conjunctiv  şi astfel favorizează apariţia unor boli articulare.

O producţie excesivă a hormonului de creştere produce gigantism la copil şi acromegalie la adult ( creşterea şi îngroşarea trăsăturilor faciale, a extremităţilor sau creşterea organelor).

Glanda pituitară controlează funcţiile celorlalte glande

Acţiunea acestei glande se resimte în tot organismul. Hormonul de creştere contribuie la producerea unui număr important de celule cartilaginoase care sunt responsabile de creşterea exagerată, de curbarea cartilajelor, ce duc la degenerarea oaselor  şi la creşterea exagerată mai ales a oaselor de lângă articulaţii.

Astfel, te poţi confrunta cu deviaţii posturale constând în curbarea coloanei verterale şi cu arcuirea picioarelor. Nici zona craniului, a coloanei vertebrale sau a mâinilor nu sunt ferite de aceste deviaţii. În acromegalie, proeminenţa excesivă a călcâiului este un semn important.

Afecţiunilor reumatismale cauzate de dezechilibul glandei tiroidei

Artrita poate fi declanşată de hipotiroidie. Aceasta este determinată de excesul de depozite al unor proteine din ţesuturile conjunctive. Hormonul de stimulare tiroidiană care este produs de glanda pituitară poate favoriza colecţia excesivă de proteine în organism.

Simptomele care pot să apară astfel sunt însoţite de disconfort vag şi dureri. Îngroşarea articulaţiilor este prezentă aproximativ  la 33% dintre bolnavi. De obicei sunt implicate articulaţiile genunchilor, a gleznelor, articulaţiile mici ale mâinilor şi picioarelor.

Află pe clicksanatate.ro ce alte boli reumatismale sunt cauzate de tulburările hormonale!

Aceste minerale taie pofta de dulce!

Ponturi pentru sănătatea orală a copilului tău

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările