De ce sunt periculoşi gândacii de bucătărie: iată ce boli pot transmite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gândacii de bucătărie sunt responsabili pentru răspândirea de dizenterie şi gastroenterită.
Gândacii de bucătărie sunt responsabili pentru răspândirea de dizenterie şi gastroenterită.

Gândacii roşii de bucătărie sunt printre cele mai rezistente insecte de pe planetă. Aşa că, dacă aceştia ajung să ne invadeze locuinţa cu greu vom mai putea scăpa de ei. De aceea, este bine să luăm măsuri încă de la primul gândac pe care îl vedem. Aceste insecte ne pot îmbolnăvi destul de grav. Iată ce boli pot transmite gândacii de bucătărie!

Gândacul roşu de bucătărie trăieşte până la 200 de zile. La o săptămână de la împerechere apar pachetele de ouă (ooteci) de culoare maronie. O ootecă are în medie 36 de ouă şi este purtată de femelă în jur de patru săptămâni pe partea posterioară a corpului.

Femelele expulzează ootecile cu puţin timp înainte de eclozarea larvelor, în apropierea unei surse de apă. Larvele eclozează imediat după expulzarea ootecilor şi în decursul a 2-3 luni ajung la maturitatea sexuală. Acesta este motivul pentru care gândacii de bucătărie se pot înmulţi foarte uşor.

Gândacii de bucătărie pot reprezenta un adevărat pericol pentru sănătatea întregii familii, ei fiind purtători ai unor bacterii ce pot cauza diverse afecţiuni. De aceea, este bine să luaţi măsuri şi să rezolvaţi problema cât mai repede cu putinţă.

E bine să ştiţi ce boli pot transmite gândacii de bucătărie şi la ce riscuri vă expuneţi dacă aceştia au apărut în locuinţă şi poate aşa veţi avea un motiv în plus să nu-i lăsaţi să se înmulţească.

Află pe clicksanatate.ro ce alte boli pot transmite gândacii de bucătărie

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite