De ce e important să-ţi cunoşti grupa sanguină

De ce e important să-ţi cunoşti grupa sanguină

Pentru cei cu grupa sangvină A, se pare că cel mai nociv factor este stresul.

Fiecare om este diferit şi special în felul său, la fel şi grupa sangvină. Cunoaşterea acesteia joacă un rol extrem de important mai ales dacă ai probleme digestive sau vrei să scapi de un surplus de kilograme.

Ştiri pe aceeaşi temă

De ceva timp, diverşi specialişti în nutriţie au lansat informaţia conform căreia, grupa sangvină are o importanţă deosebită în menţinerea sănătăţii tale. Conform acestora, deţinătorii grupei 1 cunoscută şi sub denumirea de donator universal au nevoie să consume cât mai multe proteine, în special peşte.

A două grupă, A, este total opusul primei, aceştia având recomandarea de a evita consumul excesiv de carne, în timp ce grupa 3, B,  are indicaţia de a evita carnea de pui în favoarea cărnii de vită.

Şi nu în ultimul rând, a patra grupă, AB, are liber la fructe de mare din plin şi orice fel de carne slabă.

Influenţa asupra sănătăţii

Adevărul este că dieta sau stilul de viaţă îl poţi schimba în permaneţă însă grupa sangvină este pentru toată viaţa.

Motiv pentru care trebuie să acorzi o atenţie sporită stilului tău de viaţă, deoarece anumite persoane pot fi predispuse la anumite afecţiuni.

Din păcate pentru cei cu grupa sangvină A, se pare că cel mai nociv factor este stresul care poate produce anumite dereglări hormonale în organism, în timp ce problemele de memorie îi vizează pe deţinătorii grupei sangvine AB. Şi asta datorită proteinei de coagulare, cunoscută sub denumirea de factor coagulant VII, responsabil cu calitatea circulaţiei sangvine mai ales la nivel cerebral.

Persoanele cu grupa de sânge B, conform studiului efectuat sunt mult mai predispuse la bacterii deoarece au mult mai multe tulpini decât celelalte grupe sangvine.

Află pe Clicksanatate.ro cum te poate ajuta cunoaşterea Rh-ului!

Ce trebuie să faci dacă ai psoriazis

Când devine periculoasă sângerarea nazală

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările