De ce atacul de cord e mai frecvent iarna

De ce atacul de cord e mai frecvent iarna

Frigul şi alimentaţia nesănătoasă din sezonul rece cresc riscul de atac de cord.

Dacă te gândeşti care e cauza pentru care eşti mai predispusă atacului de cord pe timpul iernii, aceasta se datorează temperaturilor scăzute. În urma studiilor, s-a constatat că riscul atacului de inimă creşte cu 17% în anotimpul rece. Iată care sunt motivele!

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Constricţia vaselor de sânge

În momentul în care corpul încearcă să se păstreze cald, acesta se concentrează mai mult pe protejarea organelor vitale, precum creierul sau plămânii. Una dintre reacţii este constricţia vaselor de sânge, făcând sângele să ajungă mai greu în restul corpului. Reacţia este de a conserva circulaţia sângelui către cele mai importante organe, spun cardiologii. Acest lucru înseamnă că inima va trebui să bata mai tare şi mai repede pentru a putea alimenta corpul cu oxigen. Pe măsură ce presiunea arterială şi bătăile inimii cresc, devii mai predispusă atacului de cord, atacului cerebral sau riscului de a face cheaguri de sânge. Protejează-te de frigul de afară purtând haine călduroase, care să acopere extremităţile. În special mâinile, capul şi picioarele pot pierde rapid căldură, de aceea este bine să le protejezi.

Descoperă alte motive pentru care atacul de cord e mai frecvent iarna pe clickpentrufemei.ro. 

 

Ce să faci în cazul unui atac de cord

7 semne care anunţă un atac de cord

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările