Cum tratezi corect bronşita

Cum tratezi corect bronşita

În cele mai multe din cazuri, bronşita este cauzată de un virus şi poate fi de două feluri: acută sau cronică

Cunoscută în popor ca „răceală la plămâni“, bronşita se manifestă cele mai frecvent în sezonul rece, de obicei după un episod de răceală sau gripă. Iată care sunt cele mai frecvente simptome ale afecţiunii şi cum poţi scăpa de ele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bronşita apare ca o inflamare a bronhiilor, căile aeriene ce transportă aerul la plămâni. Drept urmare, căile respiratorii se îngustează, secretă mai mult mucus decât în mod normal şi se blochează, făcând astfel posibilă apariţia tusei. În mod normal, afecţiunea este însoţită şi de dureri în piept, respiraţie greoaie, febră, expectoraţii şi o stare de slăbiciune accentuată a organismului.

Tipuri de bronşită

În cele mai multe din cazuri, bronşita este cauzată de un virus şi poate fi de două feluri: acută sau cronică. Bronşita acută este forma incipientă a afecţiunii şi poate să apară în urma unui guturai sau a unei dureri în gât, fiind însoţită de o tuse uscată care se poate transforma rapid într-una productivă.

Află care sunt cauzele acestei afecţiuni şi cum poate fi tratată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările