Cum poate fi tratată tromboza venoasă, boala de care suferă 30% din glob şi care poate duce la imobilizare sau chiar deces

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tromboza

Dr Florin Bloj, medic radiolog intervenţionist, semnalează că tromboza venoasă profundă, cu o incidenţă de 30% în rândul persoanelor active, la nivel mondial, se poate trata în România, minim invaziv, prin proceduri endovasculare de radiologie intervenţională, indiferent de stadiul bolii.

„Este un progres uriaş pentru medicina din România şi ne dorim ca această boală să beneficieze şi la noi de proceduri de tratare ca în ţările dezvoltate, mai ales că nedepistată şi netratată, tromboza venoasă profundă poate avea efecte fatale, complicaţii sau afectări serioase ale calităţii vieţii pe termen lung.”, declară dr. Florin Bloj, unul dintre primii doctori români care au tratat minim-invaziv tromboza venoasă profundă.

Cu cauzalităţi diverse care merg de la obezitate, sedentarism, traumatisme, stat multe ore în picioare, fumat, sarcină sau diverse tratamente medicamentoase îndelungate, patologia trombozei venoase profunde are parte de o diagnosticare deficitară în România, puţini pacienţi suferinzi aflând de la medici că această boală este cea care le aduce atâta suferinţă fizică.

Dr. Florin Bloj, specializat în tratarea endovasculară a trombozei venoase profunde, avertizează că cel mai clar tromboza venoasă profundă se diagnostichează după o ecografie Doppler, însă semnalele alarmante care trebuie să trimită pacientul URGENT la un serviciu medical de urgenţă, la cardiologie, angiologie sau medicină internă, în vederea unei evaluări imediate sunt:

  • edemele la nivelul membrului inferior (întotdeauna unul dintre membre e mai umflat ca celălalt)
  • durerea care începe la nivelul gambei şi tegumentele calde, înroşite sau decolorate la nivelul membrului afectat.

După ce este diagnosticată, tratamentul standard în aceasta boală, în România, este reprezentat de anticoagulante în doză mare şi purtarea ciorapilor compresivi: „Aceşti pacienţi trebuie să ştie că acum, boala despre care toată lumea spune că nu se poate trata în România, are vindecare modern şi sigură, printr-o procedură minim invazivă de radiologie intervenţională, prin care se dizolvă trombul complet şi pe loc, sub control angiografic, procedură care se poate realiza la cele mai înalte standarde medicale în diverse clinici din capitală.”, subliniaza dr. Florin Bloj, care a diagnosticat şi tratat zeci de cazuri de tromboză venoasă profundă, aflate în diverse stadii de evoluţie, atât acute, cât şi cronicizate de peste 7-8 ani.

Netratată imediat, tromboza venoasă profundă poate duce, conform dr. Florin Bloj, la trombembolism pulmonar care poate fi fatal pentru pacient, iar tratată ineficient sau incorect, duce la cronicizare şi la sindrom posttrombotic care afectează calitatea vieţii, aducând cu sine imobilitate, imposibilitatea de a munci sau suferinţă fizică continuă.  

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite