Cum să scapi de o durere cronică, fără pastile

Cum să scapi de o durere cronică, fără pastile

Shiatsu este o terapie care întăreşte capacitatea naturală de vindecare a organismului.

Ai dureri cronice care nu te lasă să dormi şi din această cauză ai ajuns să suferi de insomnie? Nu dispera! Există o soluţie care te poate ajuta să scapi de aceste dureri şi să ai un somn bun fără să fi nevoit să iei pastile: shiatusu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Durerea cauzează privarea de somn, care, la rândul ei slăbeşte mecanismele naturale de control asupra durerii – ceea ce duce la mai multă durere şi la insomnie.

Shiatsu este o tehnică de masaj veche de mai bine de un secol, în care practicantul stimulează punctele de presopunctură ale pacientului pentru a calma durerea şi stresul. Se crede despre această tehnică că funcţionează pentru a echilibra şi pentru a elibera fluxul de chi, sau „forţa de viaţă”, energia organismului.

„În timpul shiatsu auto-administrat tot ce trebuie să faceţi este să efectuaţi tehnicile pe propria persoană”, spune Bogdan Begligiu, terapeut.

Pastilele nu sunt recomandate pe termen lung

Din moment ce utilizarea medicamentelor nu este recomandată pe termen lung, cercetătorii de la Universitatea din Alberta au explorat terapii alternative pentru a ajuta persoanele cu dureri cronice să obţină un somn mai bun.

Descoperirile lor au arătat că tehnicile shiatsu auto-administrate – o formă japoneză de masaj similară cu presopunctu – ajută persoanele care au dureri să adormă mai repede şi pentru o perioada mai lungă de timp.

Shiatsu te ajută să poţi dormi

Pentru acest studiu, nouă persoane care suferă de durere cronică au fost instruite în tehnici de mână shiatsu pentru a le efectua chiar înainte de culcare. La follow-up-ul de două şi opt săptămâni, participanţii au raportat că au adormit mult mai repede şi au dormit mai mult, de asemenea.

Află pe clicksanatate.ro cum te poate ajuta shiatsu când ai dureri!

Boli venerice periculoase, fără simptome

3 motive pentru care să te trezeşti la 6 dimineaţa

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările