Cum scăpăm de hemoroizi. Alimentele de evitat

Cum scăpăm de hemoroizi. Alimentele de evitat

Hemoroizii afectează circa 6 din 10 aduţi şi numai tratamentul potrivit îi face să dispară. O alimentaţie corespunzătoare îi face să dispară, însă în cazuri grave se ajunge din păcate la operaţie.

”Putem combate hemoroizii printr-un stil de viaţă sănătos, printr-o alimentaţie corectă. Primul factor al apariţiei hemoroizilor este constipaţia. Orice lucru care previne constipaţia, previne şi apariţia hemoroizilor. Trebuie să avem alimentaţia bogată în fibre, săracă în carne roşie şi multă hidratare.

O activitate sedentară prelungită poate favoriza apariţia hemoroizilor. O predispoziţie o au femeile, în special după sarcină. Hemoroizii sunt nişte dilataţii venoase. Îi operăm când sângerează, când durerea devine insuportabilă sau când sunt incompatibili cu un anumit stil de viaţă. Operaţia nu este complicată, dar este destul de dureroasă”, a spus chirurgul Bogdan Safta.

Alimente de evitat

Alcoolul - e diu­retic şi el extrage lichi­dul din organism. În cazul când suferi de hemoroizi, ai nevoie de apă mai multă, nu mai puţină.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: