Adevărul Live: Cum recunoşti semnele infecţiei cu HPV?

Cum recunoşti semnele infecţiei cu HPV? 

În fiecare an, peste 4.000 de românce sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, iar ţara noastră ocupă primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte incidenţa acestei boli. Prof. dr. Radu Vlădăreanu, preşedintele Societăţii Române de HPV, vine la Adevărul Live de la ora 11.00 să ne explice care sunt semnele infecţiei responsabile cu cancerul de col uterin şi cum poate fi prevenită.

Ştiri pe aceeaşi temă

Intră în dialog cu noi şi adresează-i întrebări invitatului nostru. 

Infecţia cu HPV (virusul papiloma uman) este cea mai frecventă infecţie transmisă pe cale sexuală: la nivel mondial, aproape 80% din populaţia feminină activă sexual este, la un moment dat, expusă virusului papiloma uman. De altfel, infecţia cu HPV este extrem de contagioasă: orice persoană activă sexual este expusă riscului de a se infecta cu acest virus, un simplu contact intim cu zona expusă virusului putând provoca infectarea.

Prof. dr. Radu Vlădăreanu, medic ginecolog şi preşedintele Societăţii Române de HPV, vine la Adevărul Live de la ora 11.00 să ne explice care sunt semnele care ar trebui să ne îngrijoreze, cât de des trebuie să ne testăm, care sunt investigaţiile esenţiale, dar şi cum pute preveni infecţia prin vaccinare şi cine poate să beneficieze de imunizare.


citeste totul despre: