Cum recunoşti cardiopatia ischemică

Cum recunoşti cardiopatia ischemică

Hipertensiunea arterială şi diabetul zaharat duc la apariţia acestei maladii coronariane.

Tulburarea miocardică afectează arterele coronare, care se blochează sau se îngustează. Prin urmare, muşchiul inimii nu mai primeşte suficient sânge, oxigen, acizi graşi şi glucoză. Boala se poate manifesta prin angină pectorală sau poate fi asimptomatică. Una dintre cele mai frecvente boli de inimă, cardiopatia ischemică poate fi fatală dacă nu este tratată din vreme.

Ştiri pe aceeaşi temă

Angina pectorală se defineşte ca durerea care se manifestă iniţial la mijlocul toracelui, iradiind ulterior spre umărul stâng, gât sau abdomen. Este resimţită ca un junghi prelungit şi se instalează îndeosebi când persoana face efort (merge, urcă scările, ridică greutăţi) sau este în repaus. Disconfortul durează câteva minute şi încetează când persoana în cauză nu mai face efort sau când se administrează nitroglicerină. Sunt şi cazuri când durerea poate să apară spontan, în timpul nopţii.

Forma nedureroasă a cardioptiei ischemice oate fi descoperită doar prin investigaţii amănunţite.

Info

Angina pectorală poate apărea şi în condiţii de stres de frig ori după mese copioase.

Ateroscleroza, printre cauzele bolii

Leziunile ischemice evoluează în timp şi riscul de îmbolnăvire creşte odată cu înaintarea în vârstă. Pe lângă moştenirea genetică, şi fumatul, obezitatea, sedentarismul, stresul, precum şi ateroscleroza (depunerile de grăsimi pe pereţii vaselor de sânge), hipertensiunea arterială şi diabetul zaharat duc la apariţia acestei maladii coronariane.

Află pe clicksanatate.ro cum se depistează şi cum se tratează cardiopatia ischemică!

Ierburi aromatice şi mirodenii care te apără de cancer

3 tipuri de seminţe pentru o digestie uşoară

citeste totul despre: